Adidas hazırladığı Runner321 kampanyası ile nörodiverjan koşucuların yeteri kadar temsil edilmemesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. 

Adidas, geçtiğimiz günlerde, yeteri kadar temsil edilmediklerini düşündüğü nörodiverjan koşucular adına, sporda ayrımcılığın yerinin olmadığını vurgulayan bir kampanya başlattı. Hazırladığı Runner321 adlı kampanya ile nörodiverjan koşuculara maratonlarda kalıcı bir yer yaratmaya çalışan şirket, 321 numarayı bu koşucular içi ayırdı. Adını, en sık görülen Down sendromu türü olan Trizomi 21‘den alan kampanyanın amacı, sporda var olan eşitsizliğe son vermek ve herkes için eşit şartlar sağlamak. 

REKLAM FİLMİNİ İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ.  

Reklam ajansı FCB Canada işbirliği ile oluşturulan reklamda, bir triatlonu tamamlayan Down sendromlu ilk kişi ve adidas tarafından onaylanan ilk Down sendromlu atlet olan Chris Nikic yer alıyor. Geçmişte kendisine benzeyen bir idol bulmakta zorlandığını belirten Nikic, “Çocukken, ana akım sporlarda bana benzeyen birini nadiren görürdüm” diyor ve ekliyor, “ve şimdi, bunu değiştiriyoruz.” 

Down sendromlu triatlet ve maraton koşucusu Chris Nikic, 18 Nisan‘da Adidas sponsorluğunda gerçekleşecek olan Boston Maratonu‘nda 321 numara ile yarışacak. Geçtiğimiz yıl Boston maratonunu ilk kez tamamlayan Nikic, Ironman Triatlonu‘nu bitiren ilk Down sendromlu atlet oldu. Dünya Down Sendromu Günü olan 21 Mart’ta başlayan kampanya adına her yıl bir nörodiverjan koşucuya #321 numaralı forma ayrılarak geleneğin sürdürülmesi amaçlanıyor. 

KAYNAK 

ŞİMAL DOĞAN