Burger King rakipleri KFC ve McDonald’s ı tiye alan bir kampanyaya imza attı. Yayınladığı reklam görsellerinden birinde saksıya verdiği renklerle KFC’ye taş atan hızlı servis restoran devi, diğer reklam görselinde ise palyaço ayakkabısını kullanarak McDonald’s’a sataştı. 

Kimi zaman eğlenceli sosyal medya paylaşımlarıyla kimi zaman da kampanyalarında birbirlerine yaptıkları göndermelerle gündeme gelen hızlı servis restoran devleri Burger King, McDonald’s ve KFC arasında yeni bir savaş mı başlıyor? Zira Burger King bunu istiyor gibi… Marka son yayınladığı kampanyayla hem KFC hem de McDonald’s’a gönderme yaptı. 

Müşterilerini app’ini indirmeye ve evden siparişe yönlendirmek için gerçekleştirdiği kampanyanın görsellerinden birinde KFC logosunu saksıya giydiren hızlı servis restoran devi, ikinci görselde palyaço ayakkabısıyla McDonald’s’a göz kırptı. 

Burger King kampanyasında ayrıca, evin makyajsız, papyonsuz ve gerçekten kendimiz olabileceğimiz tek yer olduğunu vurguluyor. İşte bu yüzden Burger King “Her ev Whopper’ın Evi olabilir” iddiasında bulunuyor. 

KFC ve McDonald’s tan henüz bu esprili kampanyaya yanıt gelmedi. 

KAYNAK 

Şimal Doğan