Dijital reklam şampiyonları belli oldu

2021 yılında artan rekabetten avantajlı çıkmak için büyük bir efor sarf eden dev şirketler, bu doğrultuda birbirinden farklı pek çok reklama imza attı ve olabildiğince çok insana dokunmaya çalıştı. GPR bazında dijital reklam şampiyonlarını belirleyen Gemius, 2021’in rekabette öne çıkan markalarını açıkladı. İsimler çok tanıdık ve her gün farklı yollarla hayatımıza dokunan markalardan oluşuyor: Trendyol, Hepsiburada, Yemeksepeti, Getir, Çiçeksepeti, sahibinden.com, Vodafone, n11.com, Vivense ve Spotify…

Kadınlara ulaşmayı başaran dijital reklam şampiyonları

Tüm dünyada milyonlarca insan artık çevrimiçi ve 7/24 dijital dünyanın nimetlerinden faydalanıyor. Alışveriş, bankacılık, yayıncılık, otomotiv dahil hemen her sektör, bu yeni dünyada da müşterileriyle buluşuyor. Dijital reklamlar da işletmelerin müşterilerine ulaşmasında ve kendini anlatmasında kilit bir rol üstleniyor.

Gemius verilerine göre kadınlara ulaşmayı başaran dijital reklam şampiyonu markalar şöyle: Trendyol, Hepsiburada, Getir, Yemeksepeti, ÇiçekSepeti, Vodafone, Vivense, A101, Migros, LC Waikiki.

Dev şirketler, reklamlarıyla sınırları zorluyor

Her gün milyonlarca insan internete bağlanıyor ve günlük iş rutinlerinin bir kısmını hiç kımıldamadan ekran başında sürdürüyor. Bu büyük kitleye ulaşmak için de dijital reklamlar dev işletmeler için olmazsa olmaz bir öneme sahip. Bu açıdan dev şirketler reklamcılık alanında dijital dünyaya hızla adapte olurken, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan birçok reklam kampanyasına imza atıyor.

Gemius AdReal’in 2021 yılı verilerine göre cinsiyet temelinde erkek kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran dijital reklam şampiyonu markalar şöyle: Trendyol, Hepsiburada, Yemeksepeti, Getir, sahibinden.com, ÇiçekSepeti, Vodafone, n11.com, Spotify, Turkcell.

Genç kitleye ulaşmayı başaran şampiyonlar

Gemius, aynı zamanda 18-24 yaş aralığını kapsayan reklam erişiminde şampiyon markaları belirledi.

Gemius AdReal’in verilerine göre reklamlarıyla dijital dünyada 18-24 yaş aralığındaki genç hedef kitleye en çok ulaşmayı başaran markalar Trendyol, Hepsiburada, Yemeksepeti, Getir, ÇiçekSepeti, Vodafone, Migros, Spotify, sahibinden.com ve Facebook.

GRP ile ezberi bozmanın vakti geldi

Dijital ölçümleme metriklerinde de yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde öne çıkan Gemius, GRP ile sektörlere yepyeni bir bakış açısı kazandırıyor, geleneksel ölçümlemelerin üzerine bir tuğla daha koyuyor. GRP sayesinde şirketler kampanyalarını geliştirirken, öte yandan televizyon gibi offline mecralarla bu kampanyalarını kıyaslama şansına sahip oluyor.

Gemius, bu doğrultuda 2021 yılının GRP şampiyonu video reklamlarını da belirledi. 1653 GRP ile Trendyol, ipi göğüsleyen marka oldu.

646 GRP ile ÇiçekSepeti, Trendyol’un ardından geçen seneye damga vuran bir diğer e-ticaret deviydi.

Trendyol ve ÇiçekSepeti’nin ardından 369 GRP’ye ulaşan Bebelac, reklam çalışmalarıyla pek çok şirketi geride bırakarak öne çıkan bir başka isimdi.

Kendi alanında geniş bir müşteri kitlesine sahip olan Migros, reklam çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Gemius’un “2021’in GRP şampiyonu video reklamları” listesinde de kendine yer bulan Migros, 347 GRP ile önemli bir skor kaydetti.

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Instagram, aynı zamanda reklamveren bir marka olarak da geniş kitlelere ulaşıyor. Gemius’un 2021 yılının GRP şampiyonu video reklamlarının arasına girmeyi başaran Instagram, 345 GRP’ye ulaştı. Dikkat çeken nokta ise Instagram’ın çatı şirketi Meta ile YouTube’un çatı şirketi Alphabet’in iki büyük rakip olması ve buna karşın Alphabet’in Instagram reklamlarına YouTube’da izin vermesi…

Barış Ermek

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/dijital-reklam-sampiyonlari/