Volkswagen Kanada’dan Dünya Günü’nde gezegen dostu bir hamle yaptı.

Volkswagen Kanada, günümüzde karbon emisyonunun yüzde 4’ünü online aktivitelerin oluşturduğu verisinden hareketle 22 Nisan Dünya Günü’nde internet sitesini bir günlüğüne kapattı.

Markanın Be the Change kurumsal sosyal sorumluluk inisiyatifinin bir parçası olarak hayata geçirilen #DaytoZero kampanyasında vw.ca adresini ziyaret edenleri, ülkede 2024 itibarıyla satışa sunulacak elektrikli otomobil Volkswagen ID Buzz’ın ASCII karakterleriyle oluşturulan görseli, sitenin askıya alınma nedeni ve dikilen ağaç sayısı karşılıyor.

Yüzde 93 daha az karbon emisyonuna yol açan siteye gerçekleştirilen her bir ziyaret için Volkswagen bir adet ağaç dikecek. One Tree Planted ile el ele veren markanın hedefiyse 100 bin ağacı toprakla buluşturmak.

“Be The Change platformu kapsamında, hedefimiz 2050 yılında tamamen karbon nötr bir şirket olmak ve bu yolda her adımın önemli olduğunu biliyoruz” diyen Volkswagen Kanada Pazarlama Başkanı Lynne Piette, “Bu Dünya Günü’nde internetin dijital karbon ayak izi hakkında farkındalık yaratmak için sitemizi tamamen kapatıyor, aynı zamanda siteye yapılan her bir ziyaret için Kanada topraklarına bir adet ağaç dikiyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERİN LİNKİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ. 

ŞİMAL DOĞAN