Netflix, geçtiğimiz haftalarda 2022’nin ilk çeyreği için istatistiklerini paylaşmış ve şirketin 2022 yılının birinci çeyreğinde 200.000 kullanıcı kaybettiğini açıklamıştı. Platform kendi bünyesinde son 10 yılın en büyük kullanıcı kaybını yaşadığını açıklar açıklamaz hisseler de buna paralel olarak düşüşe geçmişti. Platform tüm bu kayıplarla mücadele ederken sular da durulmuyor. Indipendent’ta yer alan habere göre Netflix hissedarları, şirkete kendilerine yanlış bilgiler verdiklerini öne sürerek dava açtılar…

Yayın platformunun hissedarları, şirketin işlerinin iyi gittiğine dair yanıltıcı bilgiler aldıklarını öne sürüyor. Salı günü San Francisco federal bölge mahkemesinde açılan davada, şirketin yatırımcılara 6 ay boyunca yanlış bilgi verdiği ve abone sayısındaki dikkat çekici düşüşü gizlediği iddia edildi.

Mahkemeye sunulan belgelerde Netflix’in “yanlış ve/veya yanıltıcı açıklamalarda bulunduğu ve şirketin işi, operasyonları ve beklentileri hakkında maddi olumsuz gerçekleri açıklamadığı için” ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği ifade edildi.

Davacılar, 19 Ekim 2021 ve 19 Nisan 2022 arasında Netflix hisselerini elinde tutan yatırımcılara tazminat ödenmesini talep ediyor. İstenen tazminatın miktarıysa henüz belirtilmiyor.

Şirketin hissedarı Imperium Irrevocable Trust‘ın mütevelli heyeti üyesi Fiyyaz Pirani mahkemede baş davacı konumunda. Netflix CFO’su Spencer Neumann’la birlikte, eş CEO’lar Reed Hastings ve Ted Sarandos ise sanık koltuğunda.

Pirani ayrıca, davaya “toplu dava” statüsü verilmesini talep ediyor. Yatırımcılar, Meta’ya karşı bir toplu davada da rol oynayan hukuk firması Glancy Prongay & Murray tarafından temsil ediliyor.

Sevinj Rustamkhanli

Kaynakça