Snapchat artırılmış gerçeklik teknolojisiyle kullanıcıların, markaların ürünlerini deneyebileceği yeni özelliği olan “Dress Up”ı piyasaya sürdü.

Bu özellik, reklamverenlerin 2021’de arama alışveriş reklamlarına (Search Shopping Ads) 3,5 milyar sterlin harcadığı haberlerini takiben 28 Nisan’da Snap İş Ortağı Zirvesi’nde başlatıldı. Kullanıcılar, uygulamada ürünlere göz atabiliyor ve sepetlerine ürün ekleyebiliyor.

Ocak 2021’den bu yana 240 milyon Snapchat kullanıcısı, AR alışveriş Lensleri ile beş milyardan fazla etkileşimde bulundu.

Lenses AR özelliği, kullanıcılara GucciDior ve Lacoste gibi markaların yanı sıra Mac ve Estée Lauder‘dan makyaj malzemeleri, spor ayakkabı, mücevher ve giysileri üzerlerinde deneme yapma olanağı veriyor.

Bu alanı daha da geliştiren Snap 3D Asset Manager; markaların, ürünlerinin mevcut fotoğraflarını kullanarak, kataloglarındaki herhangi bir ürünün uygulamada denenmek üzere 3D modellerini geliştirmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca markaların bir katalog oluşturabilmesi ve müşteriler için görsel bir deneme deneyimi oluşturabilmesi adına Lens Web Builder‘da yeni AR Alışveriş Şablonları sunulacak.

Snap, özelliği mobilya ve el çantalarını da kapsayacak şekilde genişletiyor. “Giydirme” bu özellikleri tek bir yerde bir araya getirecek.

Markalar Alışveriş Lenslerini kendi sayfalarına taşıyabilecekler ve Pumabu teknolojiyi eğitmenleri için kullanan ilk ortak olacak.

Campaign’e konuşan Snap İngiltere, DACH, Hollanda ve Nordics Genel Müdürü Ed Couchman şunları söyledi: “Artırılmış gerçeklikteki liderliğimizi demokratikleştirmeye, markaların ve işletmelerin içinde bulunduğumuz dünyaya hazırlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Bunun medya satın alma firmalarını ve planlamacıları nasıl etkileyeceği hakkında yorum yapan Couchman: “Dikkat eksikliğiyle ilgili bir durum var; insanlar feed’lerinde çok da dikkat etmeden gezindikleri için markaların, onların dikkatini çekmesi gerçekten zor. Bence AR buna karşı gerçekten iyi bir denge.”

Örnek olarak Snapchat’in AR işlevine yatırım yapmak adına harcadığı her 1 £ ‘dan 3,47 £ alan Estée Lauder’i gösterdi.

Uygulamanın Birleşik Krallık’ta 13 – 24 yaş arasındaki kişilerin %90’ına ulaşmasıyla fonksiyonun Z Kuşağı’nın da dikkatini çekmek için mükemmel olduğunu ekledi.

Zirvede ayrıca, Snap’in konserler için AR deneyimleri yaratan Live Nationile ortaklığı da lanse edildi.

Snap CEO’su Evan Spiegel açılış konuşmasında şunları söyledi: “Artırılmış gerçeklik önemlidir çünkü bilgi işlemin gücünü, gerçek dünyada karşımızda gördüğümüz ve deneyimlediğimiz şeylerle birleştirir. Teknolojiyi hayatımıza sorunsuz bir şekilde yerleştirmemize olanak tanıyor.”

Sevinj Rustamkhanli

Kaynakça