Pek çok kurum sürdürülebilirlik konusunda projeler yürütse de bunlardan pek azı kitleleri harekete geçirip gerçekten fayda odaklı sonuçlara ulaşıyor. Vestel’in “Evsel Dönüşüm Projesi” tam da bu sebeple farklı bir çalışma. Zira proje müşterileri de çalışmanın bir parçası haline getirerek geri dönüşüm çalışmalarına toplumsal bir harekete dönüştürmeyi hedefliyor.

Marka, Evsel Dönüşüm Projesi ile sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen tüketicileri ileri ve geri dönüşüm ekosistemine dahil etmeyi planlıyor. Böylece tüketiciler; kullanılmayan beyaz eşyaları için Vestel’i arayarak hem geri dönüşüme katkı sağlamış, hem elde edilen gelirle sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunmuş hem de ağaçlandırma çalışmalarına destek olmuş olacak…

Sürdürülebilirlik zaruri bir çaba; herkesin üzerinde yaşadığı dünya için, gelecek için, toplum için göstermesi gereken bir çaba. Bu alanda yapılan çalışmalar da umut verici. Buradaki çabanın anlaşıldığı, en azından birilerinin artık elini taşın altına koyduğunu gösteriyor.

Bu konuda dikkat çekici çalışmalara imza atan markalardan biri de Vestel. Tüm üretim faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiren ve bireylere daha sürdürülebilir bir yaşam vadeden Vestel, yeni bir projeyle daha bu vaatlerini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Evsel Dönüşüm Projesi kapsamında marka; eski ve artık kullanılmayan beyaz eşya ve elektronik eşyaları yeniden ekonomiye kazandıracak. Yani, Vestel Yetkili Servisleri, tüketicinin artık kullanmadığı ürünü marka gözetmeksizin evinden, gerekli durumlarda ücretsiz demontaj hizmeti de sağlayarak randevuyla bizzat teslim alacak. Bu ürünlerden elde edilecek hurda bedeli ise doğal yaşamı koruma çalışmalarına destek amacıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleri kapsamında bağışa dönüşecek. Ayrıca projeye eski ürününü vererek destek olan tüketiciler için Ecording iş birliğiyle ağaçlandırılması gereken, ulaşılması zor alanlara insansız hava araçları ile tohum topları atılacak.

KAYNAK   / ŞİMAL DOĞAN