Uluslararası birçok ödüle layık görülen Kadın Gücü Projesi ile OPET, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında sektöründe sürdürülebilir bir yol haritasının çizilmesine öncülük ederken proje kapsamında Kadın Gücü Ormanları kurarak projeye farklı bir açılım getiriyor.

https://www.campaigntr.com/v3/wp-content/uploads/2022/04/OZAN1763-220x300.jpghttps://www.campaigntr.com/v3/wp-content/uploads/2022/04/DSCF6403-300x225.jpgKadın istihdamı ve kadın dostu şirket uygulamalarıyla erkeklere özgü meslek olarak algılanan pompa başında görev yapan akaryakıt satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri gibi pozisyonlarda kadınlara iş olanağı sunan OPET, Türkiye’ye öncülük eden bir vizyonu ortaya koyduğu “Kadın Gücü Projesi” ile sektöründe köklü bir dönüşüme imza atıyor. Türkiye’nin zorlu demografisine karşı mesleğin cinsiyeti olmadığını anlatan ve bu yönde bir toplumsal değişim projesi olan Kadın Gücü, özverili çalışmalarla her geçen gün daha da büyüyor, daha da güçleniyor.

https://www.campaigntr.com/v3/wp-content/uploads/2022/04/HHH3746-copy-225x300.jpg

Cinsiyet eşitliğinin tüm dünya için bir zorunluluk ve gereklilik olduğunun altını çizen OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk: “Günümüzde cinsiyet, işe alım süreçlerinde bir kriter olmamalı. Kadının eğitime, çalışma hayatına veya siyasete katılımındaki engeller sadece kadınların sorunu değil, bu bir toplum sorunu. Uygun ve adil çalışma koşulları sağlandığında, iş dünyasını ve dünyayı farklılaştıracak kadın çalışanların, yöneticilerin ve girişimcilerin sayısı da artacaktır. Sürdürülebilir ve adil büyümenin, artık kabul edilebilir tek iş modeli olduğunu aktarmak ve bu anlayışı yaymak, bizim en büyük hedeflerimizden biri. Bunu yaparken de her zaman tek taraflı iletişimden kaçınarak, diyalog temelli, eşitlikçi ve çözüm odaklı iletişimi benimsedik. ‘Kadın Gücü’ projemizle sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda kaydettiğimiz ilerlemeyi aktarırken, köklü bir değişim, yani dönüşüm için cinsiyet eşitliğinin önemini vurguladık. OPET’in kadın gücü planını daha geniş kitlelere duyurmak adına kamu, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, medya, bireyler ve çalışanlarımızla birlikte hareket ederek paydaşlarımızı da dâhil ettiğimiz “Kadın Gücü” planlamasıyla Türkiye’nin cinsiyet eşitliği alanında sürdürülebilirlik yol haritasının çizilmesinde öncü olduk. Daha önce bir niş yatırım stratejisi olarak kabul edilen ‘sosyal açıdan sorumlu yatırım’ veya ‘sürdürülebilir yatırım’ konusu, artık günümüzde en kıymetli yatırım ve kadınlar bunun önemli bir parçası.” dedi. 

https://www.campaigntr.com/v3/wp-content/uploads/2022/04/OPET-KADIN-GUCU-1.jpg

Barış Ermek

Kaynak: https://www.campaigntr.com/opet-kadin-gucunu-artirarak-demografik-kadere-meydan-okuyor/