Marka yeni görsel kimliği ve global kampanyasıyla karşınızda.

Sprite – Dreams - YouTube

Sprite, görsel kimliği ve iletişim stratejisinde küresel çaplı bir değişime gidiyor. Marka, yeni dönemde tüketiciyle buluştuğu 200 pazarın tamamında “Heat Happens” sloganlı kampanyası ve sadeleşen logosuyla boy gösterecek.

Sprite, eski logosunun yanı sıra ikonik yeşil şişelerine de kademeli olarak veda edecek. Sürdürülebilirlik hassasiyeti doğrultusunda geri dönüşümü daha kolay şeffaf şişelere geçiş yapacak olan Sprite, bu şişelerde tüketicileri geri dönüşüme teşvik eden mesajlara da yer verecek. Sprite Küresel Marka Direktörü Shrenik Dasani’nin ifadeleriyle, yeni ambalaj tasarımı, “dünyanın dört bir yanındaki müşteriler için tutarlı bir deneyim yaratmayı” hedefliyor.

Marka, aynı zamanda yeni imajını tanıtmak için Z kuşağı tüketicilerini hedefleyen iki yeni reklam filmi yayınladı. Bunlardan ilki, kardeşinin sürekli gürültü çıkaran banjosunu parçalamamak için bir kutu Sprite ile sakinleşen bir kız kardeşi, diğeri ise girdiği uzun bir sırada bunaldığı anda yine bir şişe Sprite’la kendine gelen bir konser izleyicisini gösteriyor.

Dasani’nin belirttiği gibi marka, Z kuşağı tüketicilerinin “her zamankinden daha fazla ısınan” bir gezegende yaşadığını kabul ediyor ve ilişkilendirilebilir, mizahi bir yaklaşımın etkileşimi artıracağını ve sıcak hava dalgaları sırasında tüketicilerine bir miktar “rahatlama” sağlayacağını umuyor.

Barış Ermek

Kaynak: https://mediacat.com/sprite-gorsel-kimligini-yeniledi/