Meta'dan Dijital Sanat ve Gastronomi Deneyimi

Meta, yaratıcı platform xtopia kurucusu Lalin Akalan küratörlüğüyle düzenlenen Meta Creators Night etkinliğinde sanat ve içerik üretimi dünyasından önemli isimleri ağırladı. 27 Mayıs’ta Tersane İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte metaverse sanat eserleri ve xtopia ile Şef Maksut Aşkar tarafından sergilenen eserlerle içe içe tasarlanan bir gastronomi deneyimi sunuldu.

Etkinliğe dijital olarak katılan Meta Afrika, Ortadoğu ve Türkiye İçerik Üreticileri Ortaklığı Yöneticisi Moon Baz etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Metaverse’te, özellikle de sanat alanında, nelerin mümkün olduğunu göstermek için yerel sanatçıların eserlerinin yer aldığı kapsayıcı bir deneyim sunmak istedik. Meta Facebook ve Instagram başta olmak üzere platformlarında içerik üreticilerine uzun zamandır destek veriyor. İçerik üreticileri ekonomisinin yakın gelecekte sıklıkla duyacağımız ve daha da gelişecek bir terim olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden, içerik üreticilerinin nasıl çalıştığını, kullandıkları araçlar ve görsel dili anlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Metaverse alanında yepyeni eserler görüyoruz ve Türkiye’den değerli eserleri örnek olarak göstermekten mutluluk duyuyoruz”

Kaynakça: https://www.chip.com.tr/haber/metadan-dijital-sanat-ve-gastronomi-deneyimi_151381.html