Gala Games VOX Unity

Hız kesmeden büyümeye devam eden Gala GamesSim City yaratıcısı Will Wright’ın da dahil olduğu VOX projesi kapsamında geliştirilecek olan metaverse için Unity ile 20 milyon dolar değerinde bir hizmet anlaşması imzaladı.

Gala Games’in Baş Strateji Sorumlusu James Olden, şu yorumlarda bulundu:

“Unity ekibinin inşa ettiğimiz şeye duyduğu güven bizi onurlandırdı. Will Wright’ın VOXverse vizyonunun, insanların metaverse’ler hakkındaki düşüncelerini tamamen değiştirecek ve tüm oyun endüstrisini eğlence için web3 teknolojilerini meşrulaştırmaya yönlendirecek bir rota çizeceğinden eminiz.”

VOXverse kullanıcıların sosyalleşebileceği, rekabet edebileceği, dünyalar inşa edebileceği ve buna benzer birçok çeşitli deneyime sahip olabileceği bir evren olacak. IP’leri içerisinde AMC’nin The Walking Dead başlığı ve Mirandus gibi büyük bir MMORPG barındıran VOX, ortakları sayesinde dünyasını genişletecek ve yeni şehir alanları inşa edecek. 

Unity Accelerate Solutions Başkan Yardımcısı Ryan Peterson ise şunları ekledi:

“Ekibimiz, ortaklarla temel zorluklarını belirlemek ve AR, VR, robotik ve karma gerçeklik ortamlarını kapsayan zarif, etkili çözümler üretmelerine yardımcı olmak için işbirliği yapmakta ustadır. Gala’nın Will’in yeni, etkileşimli oyun tarzı vizyonunu ilerletmesine yardımcı olma şansına sahip olmaktan gurur duyuyoruz.”

Mirandus ve Gallium’un arkasındaki Gala ekibi diğerlerinden daha farklı ve daha derin bir metaverse oluşturmak amacıyla Unity ekibi ile ortak çalışma sağlayacak. 

Will Wright kimdir?

Will Wright, SimCity, The Sims ve Spore gibi başlıkların arkasındaki tecrübeli bir oyun tasarımcısı. Maxis şirketini kurarak SimCity başlığını yaratan Wright, daha sonrasında SimEarth ve SimAnt ismine sahip 2 farklı oyun daha piyasaya sürdü. Belirli bir süre sonra şirketin zarara geçmesi üzerine Electronic Arts 1995 yılında Maxis’i satın aldı. 

Satın alım sonrasında The Sims fikriyle Maxis yönetim kuruluna giden Wright oyunun saçma olduğu yönünde görüşler ile karşılaştı. Wright oyunu çok az miktarda bir finansman ve destek ile geliştirdi. Senaryonun devamında bildiğiniz üzere The Sims 2000 yılında yayınlanarak kısa bir süre içerisinde tüm zamanların en çok satan bilgisayar oyunu olmayı başardı.Kaynakça: https://mobidictum.biz/tr/gala-games-ve-unity-voxverse-metaverse-icin-ortak-oldu/