BeReal, sosyal medyada yükselen bir karşı kültür gücüdür.

Geleneksel sosyal platformlardan farklı bir önermeye sahiptir. Kullanıcılardan, uygulama tarafından rastgele seçilen bir zamanda, günde bir kez filtrelenmemiş fotoğraflarını göndermelerini ister. Sonuç, hiper filtrelenmiş bir gerçekliğin aksine kendilerinin daha doğal versiyonlarını paylaşan birbirine bağlı arkadaş gruplarıdır. Bu deneyim, sponsorlu içeriğin ve şeffaf olmayan algoritmaların bir akışta görünenleri kutsallaştırdığı, yükümlü sosyal medya devlerinin deneyimiyle karşılaştırılıyor. Dikkatleri sabit tutmak için tasarlanmış ortamlarda markaların ve kullanıcıların çıkarlarının çatıştığı hissedilebilir.

Geleneksel sosyal medya deneyiminin bu şekilde reddi, hem kullanıcıları hem de yatırımcıları cezbediyor. Uygulama son zamanlarda 10 milyon aktif günlük kullanıcıya ulaştı.

BeReal’ın hedef kitlesini bu kadar değerli kılan şeylerden biri de Gen Z’de oldukça popüler olması. Bu kullanıcıların arkadaşları ve aileleriyle gerçek bağlantılar kurmalarına ve özgünlükle kaynaşmış sıkı sıkıya bağlı topluluklar oluşturmalarına olanak tanır.

Mükemmelliğin baskısından kurtulan BeReal, kullanıcıları hızla kendine çekiyor ancak geleneksel sosyal medya platformlarının değerlerinin reddi, markaların sosyal medyadaki varlığının reddi değildir. Aslında, sosyalin gerçekte ne anlama geldiğini anlamak için bir fırsattır.

Sosyal, doğrusal bir deneyim değildir. Markalar tarafından iletilen geleneksel anlatılar, dijital platformlardan en iyi şekilde yararlanmaz. Taktiksel aktivasyonlar azalan getiriler sunar ve abartılı yayın mesajları atlanır.

Sosyal medyada başarılı bir katılım, sponsorlu bir videonun arkasına biraz para atmaktan çok daha fazlasını gerektirir. Sosyal medya bir forumdur. Sadece bir reklam panosu değil, konuşma yeridir. Yılda iki kez ortaya çıkmak ve önermesel etkili metinleri tekrarlamak etkili değildir. Sosyal medyadan en iyi şekilde yararlanmak için markaların konuştukları kadar dinlemeleri gerekir.

Markaların yayıncılar gibi düşünmesi gerekir. Sosyal öncelikli yayıncılar, tutum ve davranış değişikliklerini şekillendiriyor ve yansıtıyor. Hiçbir araştırma çalışması veya içgörü çözümü, izleyicilerin yaşayan ve nefes alan gerçekliğini daha net bir şekilde sunamaz.

Sosyal, modern müşteri yolculuğunun başladığı ve bittiği yerdir. Sadece bir vitrin değil, marka hikayeniz için bir sinemadır. Bu nedenle sonradan akla gelen bir düşünce değil, marka deneyiminin merkezinde olması gerekir.

Platformun özgün doğasının, bu izleyiciler için çekici olduğu doğrudur ancak özgünlük her zaman oyunun sosyal medyadaki adı olmuştur.

Markalar ancak toplulukların benzersiz ahengini anladıklarında ve bu alanların bireysel tercihlerine göre uyarlanmış içerik oluşturduklarında başarılı olabilir.

BeReal farklıdır ama kuralları değiştirmedi. Bu sadece markaların nerede yanlış yaptıklarını anlamalarını sağladı.

Kaynak: https://www.campaigntr.com/markalar-bereal-olabilir-mi/