OBSESSO, yeni sosyal medya platformu BeReal’de hesap açıp kampanya düzenleyen ilk marka oldu.

OBSESSO, yenilikçi iletişim çalışmalarıyla tüketicileriyle yakın ve kalıcı bağlar kurmaya devam ediyor. Konumlamasını tüketicisine sunduğu keyif ve lezzet deneyimi üzerine kuran OBSESSO, yaşanan gerçek anları yakalama ve paylaşma üzerine kurulu yeni sosyal medya platformu BeReal’i ülkemizde aktif olarak kullanan ilk marka oldu.

Sosyal medya fenomenleri için BeReal’e özel kit

OBSESSO’nun BeReal kampanyası kapsamında incelikle planlanan fenomen iş birlikleri için, uygulamanın özelliklerine uygun özel bir kit hazırlandığını belirten Ezgi Özyıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kitle birlikte ilettiğimiz mesajımızda, en gerçek anların en güzel anlar olduğunu vurguladık, gerçek olun, kendiniz olun mesajını verdik. Influencer’lara, ‘seni sen yapan bir özellik söyle’ gibi soruları içeren keyifli oyun kartlarıyla kendileri olmaya davet ettik. BeReal’in öne çıkan özelliklerinden biri, Emoji yerine Realmoji kullanılması. Biz de her bir kitimizi, gönderdiğimiz influencer’ın kendi fotoğraflarından hazırlanan Realmoji’lerle kişiselleştirdik ve onlarla bağımızı güçlendirdik.” 

OBSESSO BeReal hesabı, bir haftalığına Tuana Yılmaz’a emanet

OBSESSO’nun BeReal kampanyası kapsamında, bir diğer ilke imza atarak, ‘takeover’ (hesap devralma) işbirliği de gerçekleştirdiklerini söyleyen DİMES Dijital Pazarlama Müdürü  Ezgi Özyıldırım, “Kampanyamız kapsamında ilk hesap ‘take-over’ projemizi, sevilen sosyal medya fenomeni, müzisyen Tuana Yılmaz’la gerçekleştirdik. Tuana, OBSESSO’nun BeReal hesabını 1 hafta boyunca devralacağını ve yöneteceğini, 14 Aralık’ta kendi Instagram hesabından duyurdu ve ertesi gün, Tuana’lı ilk BeReal paylaşımı gerçekleşti. BeReal evreninde takipçiler değil, arkadaşlar söz konusu. İlk paylaşımımızla 22 arkadaş ile başladığımız BeReal’de kısa sürede yüzlerce arkadaşa ulaştık. Tuana, bir hafta boyunca OBSESSO BeReal hesabından filtresiz ve gerçek paylaşımlar yaptı. Bu paylaşımlarda, reklam filmimizde de oynayan, marka yüzümüz Burak Yörük de yer aldı. Paylaşımlarına yorumlara da cevap veren Tuana, OBSESSO hesabımızın BeReal’deki arkadaşlarına kendi filtresiz ve gerçek fotoğrafları ile Realmoji’ler oluşturup yollamayı da ihmal etmedi. BeReal arkadaşlarımız, kampanya boyunca OBSESSO hesabından yapılan paylaşımların ekran görüntülerini alıp, farklı platformlarda kendi hesaplarından paylaştılar” dedi.  

OBSESSO’nun BeREal dinamizmi devam ediyor

Ezgi Özyıldırım, OBSESSO’nun BeReal dinamizminin, kampanyanın ikici ayağı ile sürdürdüklerini de sözlerine ekledi: “Kampanyamızın ikinci ayağı, sosyal medyanın bir diğer fenomeni, sevilen oyuncu Emre Aslan’ın ‘take-over’ı’ ile devam ediyor. Emre Aslan 22 Aralık’ta kendi Instagram story’sinde duyuru yaptı” dedi.

OBSESSO BeReal kampanya sonuçları 

BeReal’de ilk defa hesap açıp yöneten, Kasım itibariyle düzenli paylaşımlar yapan, platformdaki arkadaşlarının içeriklerine reaksiyon vererek dahil olan OBSESSO, fenomen ‘take-over’ını’ 13 Aralık’ta duyurarak, platforma özel kampanya kurgulayan ve influencer projesi gerçekleştiren ilk marka oldu.

Hediye paketi gönderimleri, influencer duyuruları ve bütünleşik kampanya içerikleriyle 6 milyona yakın görüntülenme elde edildi.

Instagram Close Friends’e yapılan ilk duyuru ve ilk ‘take-over’ arasında geçen 3 günde BeReal’da OBSESSO’yu ekleyenler katlanarak arttı. 

İkinci ‘take-over’ sonunda, güncel olarak 2000 arkadaş ekleme sınırı bulunan BeReal platformunda 2 hafta gibi kısa sürede 500’e yakın arkadaş edinen OBSESSO, en çok arkadaşı olan marka oldu.

İlk günden beri 1000’in üzerinde yorum, 600’e yakın Realmoji alan BeReal hesabıyla, OBSSESSO, takipçileriyle samimi bir bağ kurdu!.

Kaynak