Google, “Genesis” kod adlı bir yapay zekâ aracı üzerinde çalışıyor.

New York Times’ta yer alan bir habere göre Google, gazeteciler için bir yapay zekâ aracı üzerinde çalışıyor. “Genesis” kod adlı bu yapay zekâ aracının, haber metni oluşturmak için güncel olayların ayrıntılarını ve diğer bilgileri ele alabildiği belirtiliyor.

Google, Genesis kod adlı yapay zekâ aracını, New York Times, Wall Street Journal ve Washington Post’un sahibi olan medya devi News Corp’un yöneticilerine “gazeteciler için kişisel asistan” olarak tanıttı. Bu kişisel asistanın, kullanıcıların diğer görevlere odaklanmasını kolaylaştıracağı söyleniyor.

Google’ın gazetecilere yaptığı gizli sunumu gören bazı yöneticiler, şirketin yeni aracını “rahatsız edici” bulduklarını söyledi. Haberde adı geçen iki yönetici ise, “doğru ve sanatsal haberler üretmek için harcanan çabayı hafife aldığını” söylerken, bir diğeri onu daha çok kişisel bir asistan olarak nitelendirdi.

Google sözcüsü Jenn Crider, The Verge’e yaptığı açıklamada, haber yayıncılarıyla, özellikle de küçük yayıncılarla işbirliği içinde, gazetecilere işlerinde yardımcı olacak yapay zekâ çalışmalarının ilk aşamalarında olduklarını belirtti. Yapay zekâ özellikli araçların, gazetecilere manşet seçenekleri veya farklı yazı stilleri konusunda yardımcı olabileceğini ifade eden Crider, “Amacımız, tıpkı Gmail ve Google Dokümanlar’da insanlara yardımcı araçlar sağladığımız gibi, gazetecilere de bu yeni teknolojileri işlerini ve üretkenliklerini artıracak şekilde kullanma seçeneği sunmaktır” dedi. Crider’a göre bu araçlar, gazetecilerin haber yapma ve bunların doğruluğunu kontrol etmedeki temel rolünün yerine geçmeyi amaçlamıyor ve geçemez.

Kaynak