Bu yazımızda, Web sitenizin görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmak için yapmanız gereken 4 şeyi öğrenebilirsiniz.


1-Web Sitenize, İşletmenizin Temel İhtiyaçlarını Yansıtan Hedefler Koyun

Öncelikle sitemizin yaptığımız için temel ihtiyaçlarını yansıtıp yansıtmadığına adapte olmalıyız. Örneğin; 2018’de işletmenizin, markanızın amaçladığı şeyler neler? Gelirinizi mi artırmak istiyorsunuz? Üye sayınızı mı artırmak istiyorsunuz? Yeni bir pazara mı girmek istiyorsunuz? Web sitenizin amacı, bu istekleri destekleyecek şekilde olmalı.
Büyük miktarda trafik çekmek etkileyici olabilir fakat ihtiyaç duyduğunuz türde doğru bir trafik çekemezseniz bir anlamı olmaz. Sunduğunuz tekliflere dikkat eden ve harekete geçmeye hazır ziyaretçilere ihtiyacınız var.

Bir sonraki yıl için planlama yaparken web siteniz için; açık, gerçekçi, ölçülebilir hedefler koyun. Bu hedefler, ilerlemek istediğiniz yönde ve işletmenizin temel değerlerini yansıtır nitelikte olsun.

Örneğin, profesyonel şeflere araç gereç satan bir siteniz var diyelim ve hedefiniz gelirinizi iki katına çıkarmak olsun. Sizin için uygun olan, web sitenize yönlendirilen trafiği 6 ay içinde %300 artırmaktır. Profesyonel şeflerin sitelerinden yüksek dönüşüm elde edersiniz çünkü aynı hedef kitleyi paylaşırsınız. Oturumları takip edebilir, hangi sitelerden kimlerin yönlendirildiğine ve toplam dönüşümünüze bakabilirsiniz.

Web sitesinizin her koşulda, hangi işi yapıyor olursanız olun öncelikle amacınız yaptığınız işte yol gösterici olup olmadığına ve yaptığınız işin üzerine her ay an az bir paylaşım yapmak koşulu ile sitenizin trafiğini arttırabilirsiniz.

2-Web Sitenizi ve İçeriklerinizi Denetleyin

Bir işletme kurduktan sonra bir web sitesi yapmak, bu sitede içerik üretmek fakat içerikleri bir sistem olmadan, takip etmeden, ne yaratıldığına neden yaratıldığına, nasıl performans gösterdiğine dikkat etmeden, bundan sonra neler olacağını düşünmeden paylaşmak çok tanıdık geliyor.

İşletmeler genellikle web sitelerine gerekli olan zamanlarda sayfalar ve kaynaklar ekliyor. İçerik koleksiyonu gittikçe büyüyor ve web sitesinde gezmek zorlaşıyor. Bu da siteden çıkma oranının artmasına, düşük dönüşüm oranına sebep oluyor.

Eğer yukarıdakiler tanıdık geliyorsa, sitenizi ilk kez ziyaret eden birinin bakış açısıyla denetleyin ve problemleri çözmeye odaklanın. Kullanıcı deneyimine dönüşümün her adımında önem verin. Daha kolay ve sezgisel olmasına özen gösterin.

Web siteniz çevrimiçi pazarlama aktivitelerinizin temeliyse, kullanıcıların sitenize ulaştıklarında ne yapacaklarını anlayamadığı bir trafik çekmek hiçbir işe yaramaz. Web sitenizi bir düzene koyduğunuzda, içeriklerinizi performans ölçülerinin de bulunduğu bir envanter haline getirin.

3-Ortak Yararınız İçin Diğer İçerik Geliştiricilerle İlişkiler Kurun

İlişkilerin, işletmeler için önemsiz olduğunu kimse söyleyemez. Ancak, web sitenizin sosyal bir hayata sahip olması gerektiğini unutmak çok kolaydır. Web sitelerinin ilgiye ihtiyacı vardır. Taze içerikler ve diğer sitelerden gelen biraz ilgi; linklerin, paylaşımların oluşmasına sebep olur.

Alanınızdaki bütünleyici web sitelerini belirleyin ve içeriklerden kimlerin sorumlu olduğunu bularak, bu kişilerle ilişki kurun. Başarılı olmak için onların da en az sizin kadar görünür olmaya ihtiyaçları var. Bazı zamanlar istediğiniz tepkiyi alamasanız da çoğu zaman içerik yazarları, sizinle etkileşime geçmekten mutlu olacaktır.

Özellikle ilgilendiğiniz web sitelerini ve kişileri seçin ve bu kişilerle doğal bağlantılar kurun. Onlardan, karşılığında herhangi bir beklenti içine girmeyin.

4-Size Yeni Olan Bir Teknikle Denemeler Yapın

Online pazarlama dünyası alabildiğine gürültülü… Her gün yeni bir numara, yeni bir araç, kanal ya da teknik “en son” ya da “en harika şey” oluyor. Eğer odaklanmayı tercih ediyorsanız, tüm bu gürültüleri duymazdan geliyor ve işe yarar şeylerle yolunuza devam ediyor olabilirsiniz.

Fakat web sitenize yenilik getirmek ve taze şeyler katmak istiyorsanız, konforlu bölgenizden çıkıp, yeniye kucak açmanız, sizi rahatsız edecek bir şeyleri denemeniz gerekiyor. Önceden vakit ayırın denemeler yapın ve sonuçlarını gözlemleyin.

İyi senaryoya göre daha farklı web sitesi ziyaretçileriniz olacak. Kötü senaryoya göre ise listenizi yeniden kontrol etmeniz ve başka bir şeye yönelmeniz gerekecek.

http://www.dijitalajanslar.com/web-sitenizin-gorunurlugunu-artirmak-icin-4-yol/