WhatsApp, yeni “anlık görüntülü mesajlar” özelliği ile kullanıcıların sohbetlerde kısa video mesajları kaydetmesine ve paylaşmasına olanak tanıyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp ‘Anlık Görüntülü Mesajlar’ adlı yeni özelliğini kullanıma sunmaya başladığını duyurdu. Yeni özellik, kullanıcıların sohbetlerde kısa video mesajları kaydetmesine ve paylaşmasına olanak tanıyor.


WhatsApp yaptığı açıklamada
, sesli mesajların, sesleri paylaşmanın hızlı ve güvenli bir yolunu sunarak insanların iletişim kurma şeklini değiştirdiğini ve bu nedenle yeni anlık görüntülü mesajlar ile bu özelliği geliştirdiğini belirtiyor.

Kullanıcıların artık sohbetten ayrılmadan kısa kişisel videolar kaydedebileceğini ve paylaşabileceğini söyleyen WhatsApp açıklamasında şu bilgileri veriyor: “Görüntülü mesajlar, 60 saniye içinde söylemek ve göstermek istediklerinizi kaydedip sohbetlere yanıt vermenin gerçek zamanlı bir yoludur. Bu özelliğin; birine mutlu yıllar dilemek, bir şakaya gülmek ya da iyi haberler getirmek gibi durumlarda, önemli anları videodan gelen tüm duygularla birlikte paylaşmanın eğlenceli bir yolu olacağını düşünüyoruz.”

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e göre görüntülü mesaj göndermek, sesli mesaj göndermek kadar basit.

WhatsApp’ta anlık görüntülü mesaj nasıl gönderilir?

Uygulamaya girdikten sonra, video moduna geçmek için mikrofon simgesine dokunun. Simge kısa süre sonra kameraya dönüşecek. Videoyu kaydetmek için ise basılı tutun ve gönderin.

WhatsApp, kilitlemek ve videoyu basılı tutmadan kaydetmek için yukarı kaydırmanın da mümkün olduğunu belirtiyor. WhatsApp’ın açıklamasına göre, sohbette açılan videolar otomatik olarak sessiz oynatılıyor ve videoya dokunulduğunda ses açılıyor. Görüntülü mesajlar ayrıca, mesajların güvende tutulması için uçtan uca şifrelemeyle korunuyor.

Görüntülü mesajların kademeli olarak sunulduğunu ve önümüzdeki haftalarda herkesin kullanımına açılacağını belirtelim.

Kaynak