Unilever, şirket içi karar alma sürecine yardımcı olmak adına “Fikirler İçin Tinder” uygulamasını başlattı. Tinder adlı uygulamadan ilham alan Unilever, Tinder ile aynı mantıkta çalışan uygulamasını geliştirdi. Pazarlamanın kolaylaştırılmasının ve pazarlama sürecinin hızlandırılmasının hedeflendiği bu uygulama ile tıpkı Tinder’da olduğu gibi sağ ve sola kaydırma yapılabiliyor. Pazarlamacılar bir sürü fikir arasından beğendiklerini veya onaylamadıklarını belli etmek için sağ veya sola kaydırarak kolay ve hızlı bir karar alma sürecinde bulunuyorlar. Tinder’dan farkı ise kişilerin değil fikirlerin kaydırılması. Bir nevi pazarlamacılar için Tinder doğmuş oldu.

9 Temmuz’da İngiltere, Londra’daki IRI Uluslararası Büyüme Zirvesi’nde, Unilever’in tüketici pazarlama ve iç görülerden sorumlu başkan yardımcısı Stan Stanunathan şunları vurguladı: “Dağ gibi bir fikir yığınını nasıl değerlendirebilirsiniz? Bu fikirleri değerlendirmek için hızlı bir yol bulmamız gerekiyor.”

Bu cümlelerden sonra “Fikirler İçin Tinder” ortaya atılmış oldu. Bambaşka bir amaca hizmet eden bir uygulamadan yola çıkılıp şirket içi kullanım için dönüştürülmesi çok etkili bir yöntem.

Unilever, geçtiğimiz aylarda da çalışanlarına yönelik olan, yapay zeka destekli platformu FLEX Experiences‘i tanıtmıştı. Unilever çalışanları bu platformda eğitimler alabiliyor, kendilerini geliştiriyor, yeni beceriler edinebiliyor.

Unilever sürekli yeni fikirler peşinde olan, teknolojiyi bu fikirlerine dahil eden ve çalışanlarının daha verimli çalışabilmesi adına çalışmalarda bulunan bir marka. Bunu, Stan Stanunathan‘ın Uluslararası Büyüme Zirvesi’ndeki konuşmasını hangi sözleriyle bitirdiğini görerek daha iyi anlayabiliriz: “Değişmezseniz, değiştirileceksiniz.”

Kaynak için tıklayınız.

Unilever yeni AI-destekli yetenek platformu hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.