Twitter yaşanan bu zorlu süreçte markaların kendilerini ayakta tutmak ve de herhangi bir krize hazır olmaları için izleyebilecekleri yollar sundu.

Twitter Next Direktörü Eimar Lambe ve Next Global Başkanı Alex Josephson bu konuyu işledikleri bir blog yazısı yayınladı. Markaların koronavirüsü bir pazarlama fırsatı olarak görmemesi gerektiği ve kendilerini herhangi bir sağlık duyurusuyla ilişkilendirilmemesi gerektiği özellikle vurgulandı.

Yazıda bahsedilen önemli hususlardan ilki markanın kendisini tanıması gerektiği. İletişim konusunda yapılması gerekenlerin diğer markaların stratejilerinden farklı olması gerektiği yani markanın kendisini tanıyıp kendisine göre bir strateji uygulaması gerektiğidir.

Önemli olan ikinci husus kriz karşısında ses tonlarına dikkat etmeleri gerektiği. Markaların vereceği tepki tıpkı insanlardaki gibi olabilir. Fakat markalar Twitter üzerinden yapacakları iletişimi sadece müşterileri ile değil insanlarla empati kurarak biraz da mizah karıştırarak yapması olumlu olabilir.

Twitter son olarak markalara güncel olarak durumları takip etmesi gerektiğini ifade ediyor.Gündem ve haberlerin yakından izlenmesi gerektiği fakat bazı durumlarda sessiz kalmaları gerektiğini öneriyor.

https://www.pratolye.com/twitterdan-markalara-koronaviruse-karsi-iletisim-tavsiyeleri