Odeabank, dünya klasiği masalları kadın-erkek eşitliğini gözeten bakış açısıyla yeniden yorumladı.

Eşitlik kavramının çocuk yaşta oluştuğunu düşünen Odeabank, dünya klasiği masalları eşitlikçi bakış açısıyla yeniden yorumlayan bir proje yaptı.

Eşit Masallar projesi kapsamında Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel ve Sindirella masalları kadın-erkek eşitliği kapsamında yeniden yorumlandı.

Odeabank’ın yeni projesi Eşit Masallar’da söz konusu masallar, çağdaş Türk edebiyatı yazarları Gamze Arslan, Mevsim Yenice ve Murat Gülsoy tarafından Sindirella’nın Bilmecesi, Kırmızı Başlıklı Kız ve Rapunzel başlıkları ile tekrar kaleme alındı.

Odeabank’ın hazırladığı masal kitaplarına aileler tüm Odeabank şubelerinden, dijital ve sesli kitaplara ise odeabank.com.tr üzerinden ulaşabilecek. 

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, Eşit Masallar projesini, “Güçlü toplumlar ve ekonomiler için kadınlar ve erkeklerin tüm potansiyellerini hayata geçirebildiği koşulların sağlanması gerekir. Bunun için eşitlik öncelikli çalışma alanlarından biridir. Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan Odeabank’ta eşitlik prensibi temel çalışma ilkelerimizden biri. Kadın-erkek rolleri ve eşitlik kavramı çocukken, çok erken yaşlarda öğreniliyor. Toplumun kadın ve erkeğe yüklediği belirli sorumluluklar ve beklentiler çocuk yaşlarda zihinlere yerleşiyor. Yerleşen kalıpları ilerleyen yaşlarda değiştirmek daha zor hale geliyor. Bu noktadan yola çıkarak, kadın-erkek eşitliği kavramının çocuklara doğru ve pozitif bir şekilde öğretilmesine katkı sunmak istedik. Hepimiz bize büyüklerimiz tarafından anlatılan masallarla büyüdük. Bu masallar erkek ve kadının toplumdaki yeri ile ilgili kalıpların yerleşmesinde önemli rol oynuyor. Biz eşitlik kavramının çocuk yaşta yerleşeceğine inanıyoruz. Dünya değişiyor ama masallar aynı kalıyor. Evinde beyaz atlı prensini bekleyen iyi yürekli kadınlar ve onları kurtaracak güçlü erkeklerin dünyasında, kadınların potansiyelini kullanmasına pek de yer verilmiyor. Bu bakış açısının değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eşitlik, temel bir insan hakkı olmakla birlikte, kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınma açısından da büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir sosyal gelişim kadınların toplumsal kalkınmaya eşit katılımlarıyla mümkün olabilir” sözleriyle değerlendirdi. 

Kaynak için tıklayınız.

Konuyla ilgili olarak bu haber de ilginizi çekebilir: http://www.proutletplus.com/2020/11/27/black-fridaye-karsi-sahane-birikim-gunleri-kampanyasi/