Milli havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde insanları sevdiklerine ulaştıran uçuş ekibi, vardıkları yerlere de umut götürmek için çabalıyor.

Havayolu bünyesindeki THY kabin memurları ve pilotların ortaklaşa işbirliği ile kurulan “İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği” kuruluşundan bu yana geçen sekiz yılda yardım faaliyetleri ile birçok çocuğa umut ışığı oldu.

‘Ömrünü bir çocuğun gülüşüne adamış havacıların sosyal sorumluluk hareketi’ sloganıyla yola çıkan ekip en son olarak Erzurum’da büyük bir yardım kampanyası başlattı. Elazığ depreminde çocukların yıkılan okullarını tekrar inşaat etmek için faaliyetlerine başlayan yardım derneği, kısa bir süre içinde yeni bir anaokulu inşaatını bitirmiş olacak. THY pilotu Ferhat Bingöl bu konuda ‘’ çocukları mutlu etmek ve onlara umut aşılamak için küçük bir yardım bile yeterli’’ derken, Kabin Amiri Feride Emre ‘’ kısa süre içinde bitecek olan inşaatımızın en hızlı şekilde tamamlanması için yapılacak her yardımın kritik bir önem taşıdığını ‘’ vurguluyor. 

Kaynak için tıklayınız.