Son birkaç yıldır markalar yaptıkları çevre dostu yenilikler ile sıkça karşımıza çıkıyorlar. Özellikle plastiğin çevrede tamamen yok olması için insan ömrünün yetmeyeceği kadar uzun süre gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle yapılan birçok değişimden en önemlisi plastik kullanımını azaltmak için pet şişe yerine cam şişe kullanımına geçiş gibi, geri dönüşüm yapılacak materyallerin ayrı çöp kutularına atılması gibi markaların önem verdiği birçok çalışma var. Artık online yemek siparişlerimizde bile ihtiyacımız olmadığı takdirde peçete, pipet, plastik çatal, bıçak ve kaşık gibi materyalleri siparişimize eklemeyebiliyoruz.

Doğaya zarar verecek türlü şeylerden kaçındığımız ve doğa dostu ürünleri tercih ettiğimiz bu son yıllarda Starbucks’dan bu konuda çok yararlı olacak bir yenilik geldi. Bildiğimiz gibi Starbucks dünyada her yaştan birçok insanın tercih ettiği bir marka. Bu sebeple her şubesi günde binlerce kahve satışı yapmakta. Starbucks içeceklerinin çoğu plastik pipet ile tüketildiğinden, sadece Türkiye’de bile yılda 32 milyondan fazla pipet kullanılıyor. Bu sayı bütün dünyada çok daha fazla olduğu için, Starbucks sürdürülebilirlik çalışmaları dahilinde artık tamamen kağıt pipet kullanımına geçiş yaptı. Türkiye’de 1 Ocak 2021’den itibaren plastik pipetleri tamamen kaldırıp, kağıt pipetleri kullanmaya başlayarak çevre dostu olma ve tasarruflu kullanım konusunda büyük adım attı. Buna ek olarak, tasarrufu teşvik etmek ve atık sayısını azaltmak amacı ile Starbucks’a kendi termosları ile gelen müşteriler 50 kuruş daha az bir ücret ödeyecekler. Tekrar kullanılabilen bardakları kullanmak da bu indirimden yararlanmayı sağlayacak.

Starbucks Türkiye konu ile ilgili, atıklarını ortadan kaldırmak istediklerini ve bu gezegene aldıklarımızdan daha fazlasını katmak istediklerini açıkladı. Bu çalışma ile de sürdürülebilirlik alanında yaptıkları yeniliklere hız verdiklerini ekledi.

Kaynak: https://pazarlamasyon.com/starbucksda-artik-sadece-kagit-pipet-var/