Tosca Ltd’nin CIO’su Michael Weinberg, tedarik zincirinde sürdürülebilirliği ve atıkları azaltmak için yeniden kullanılabilir ürünlerin teknolojiyle nasıl birleştiğini araştırıyor.

Tedarik zincirinde olumlu bir değişiklik yaratmak için yalnızca basit bir fikir yeterlidir. Sadelik, sürdürülebilir çözümlerin adil ve karlı bir şekilde ilerlemesini sağlamanın anahtarıdır.  

Kuruluşlar, enerji tüketimlerini iyileştirmeyi, ürün dağıtım süresini azaltmak için varlıklarını yönetmeyi veya ürünlerin piyasaya sürülmesiyle ilgili emisyonları azaltmayı amaçlayabilir. Ancak, Tosca Ltd için organizasyonun ana etkisi, bugün şirketin operasyonlarını şekillendiren bir zorluk olan atık azaltmadır. 

Bugüne kadarki tedarik zinciri operasyonlarına bakıldığında, pek çok nedenden dolayı sürdürülemez olduklarını ve Tosca’nın ele aldığı nedenin plastik olduğunu görüyoruz. Havuzlama sistemi sağlayıcısı ve yeniden kullanılabilir plastik palet ve kasaların tasarımcısı ve üreticisi olarak şirket, döngüsel ekonomiye katkıda bulunarak ve daha uzun ömürlü ürünler geliştirerek atıkları ortadan kaldırmaya tamamen kararlıdır. 

Şirket, patentli tasarımlarının, nakliye sırasında kırılan palet sayısını azaltmak, paletleri daha kompakt hale getirerek taşımak için gereken yolculuk sayısını azaltmak gibi tedarik zincirinin birçok yönünde israfı en aza indirmede çok önemli olduğunu hızla fark etmeye başladı. ve nakliye sırasında hasarlı malların sayısını sınırlayan nakliye kasaları tasarlamak. 

Kaynak