Eşitlikçi reklamlar için Unstereotype Alliance Türkiye platformu kuruldu. Platform, reklamlardaki zararlı toplumsal cinsiyet kalıp yargılarını dönüştürmeyi amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi (UN Women)  tarafından üç ülkeye çağrı yapılmıştı. Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika’ya yapılan çağrının ardından Unstereotype Alliance Türkiye bölümü, Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu (RTCEK) liderliğinde kuruldu. UN Women tarafından yürütülen Unstereotype Alliance girişimi ile markaların ve reklamcıların ortaklaşa çalışmasıyla reklam ve medya içeriğini eşitlikten yana değiştirerek dünyaya örnek olmayı ve halk arasında farkındalık yaratan iletişim yolları ile kalıp yargılara ve ayrımcılığa son verecek olan eylemlerin teşvik edilmesi hedefleniyor. 

Platformunun açılışına Reklamverenler Derneği (RVD) Başkanı Ahmet Pura da katıldı ve yaptığı konuşmada “Bugün sadece Türkiye için değil, tüm dünyada toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir adım attık. Reklam sektörü bizim kendi bahçemiz. Reklamın dönüştürücü etkisini olumlu yönde etkileyecek bir çalışmanın sorumluluğunu alıyoruz. Dünya genelinde yapılan araştırmalar, reklamın toplumda eğitici etkisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Biz en iyi bildiğimiz yolda yürüyerek bu dönüşümün öncüsü olacağız” dedi. 

UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alia El-Yassir’in de katıldığı açılışta “Türkiye’de öncü firmaların verdiği bu taahhüt daha eşit ve saygın bir dünya yaratmak için reklamcılığın gücünü kullanma amacı taşımaktadır. Böylece, Türkiye, global platformun ulusal ayağını kuran ikinci ülke olmuştur” sözleri dikkat çekti.

Kaynak:
https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/esitlikci-reklamlar-dev-adim-unstereotype-alliance-turkiye-platformu-kuruldu/