Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, platformun isminin, logosunun ve adresinin değişeceğini duyurdu.

Twitter’ı satın almasının ardından şirkette birçok değişikliğe giden Elon Musk, şimdi de platformun isminin, logosunun ve adresinin değişeceğini duyurdu. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, platformun “X” ismi ile yeniden markalaşma yoluna gideceğini açıkladı. Şu anda, x.com adresini ziyaret eden kullanıcılar Twitter’ın web sitesine yönlendiriliyor. Platformun logosunun ise ilerleyen saatlerde değişmesi bekleniyor.

Tüm gelişmeler, “Yakında Twitter markasına ve tüm kuşlara veda edeceğiz” ifadelerini içeren bir Tweet ile başladı. Böylece, platformun adını ve logosunu değiştirmeyi planladığını açıklayan Elon Musk,  Twitter’ı “her şey uygulaması” haline getirmek istediğini de ifade etti. Musk’ın Sawyer Merritt tarafından yayınlanan bir gif’i profiline sabitlediğini ve kendi profil resmini X olarak değiştirdiğini belirtmekte fayda var.

Elon Musk‘ın “X” harfine olan düşkünlüğünü artık hepimiz biliyoruz. İlk kıvılcım, Musk’ın 1999’da kurduğu ve daha sonra Paypal’e dönüşen fintech girişimi x.com ile başladı. Ardından gelen “SpaceX”, Tesla’nın  2015’te tanıtılan modeli “Model X” hatta çocuğunun ismini bile “X Æ A-11” koyması, milyarderin “X” harfine olan düşkünlüğünü gözler önüne seriyor. Öyle ki, Musk Twitter’ın çatı şirketinin adı “X Corp.” olarak değiştirip ardından, “xAI” adlı yapay zeka şirketini de tanıtmıştı. 

Twitter’ın geleceğinin nasıl şekilleneceğini ve nasıl bir platforma doğru evrileceğini birlikte göreceğiz. 

Kaynak