Geçtiğimiz yıl Londra’da genç taraftarlar arasında yaşanan bıçaklı saldırılar sonucunda çok sayıda ölüm yaşandı. Tam da bu nedenle Arsenal, forma sponsoru Adidas işbirliğiyle yeni reklam filmi “No More Red”i yayınlayarak formasındaki kırmızıya veda etti. 

Reklam filmi, “Geleceğin yıldızları bu stadyumdan birkaç metre uzakta yaşıyor” cümlesiyle başlıyor. Ardından genç futbolcuları antrenman yaparken görüyoruz. Filmin ilerleyen sahnelerinde oyun sertleşiyor ve dışarıdaki taraftarların hırsları da artıyor. Film, ünlü oyuncu Idris Elba’nın gençlerin omuz üzerinden ardını kolaçan ederek yürümesiyle devam ediyor. 

Fonda duygusal bir müzik bizlere eşlik ederken Arsenal efsanesi Ian Wright, Emirates Stadyumu’nda kasvetli bir şekilde durumun nasıl değiştirilebileceğini soruyor. Sonrasında, şu anki genç A takım oyuncuları, herkesin hayatında ilhama ihtiyacı olduğunu belirterek tünelde yürümeye devam ediyor.  

Iris London imzalı reklam filminde fanatik bir futbol taraftarı olan Idris Elba, kasvetli sokaklardan geçerken, gençler arasında artan şiddet sebebiyle yarının futbol yıldızlarının birçoğunun hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulamayacağını vurguluyor. Ve reklam filmi güçlü bir “No More Red” mesajıyla sonlanıyor. 

Arsenal’in sosyal sorumluluk bilinciyle hazırladığı reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz;

Kaynak için tıklayın.