Spotify, TikTok benzeri bir akış sayfasına dönüşerek ana sayfaya şarkı, podcast ve sesli kitap ön izlemeleri getiriyor.

Spotify, online olarak gerçekleştirdiği Stream On 2023 etkinliğinde platforma gelecek olan bazı yenilikleri paylaştı. Etkinlikte, köklü bir tasarım değişikliğine gidileceğine dair bilgi verildi. Yapılacak olan değişiklik ile Spotify’ın ana sayfası büyük ölçüde değişiyor ve platform, TikTok benzeri bir akış sayfasına dönüşüyor.

Spotify’ın yeni arayüzünde; müzik, podcast ve sesli kitaplar için dikey sayfalarda kişiselleştirilmiş ön izlemeler olacak. Bu değişiklikle beraber platformun yeni tasarımı, TikTok’a benzetildi. İçerik oluşturucular için görünürlüğü arttırmayı amaçlayan mobil uygulamada, şarkı ve podcast görselleri ön plana çıkarken dikey olarak kaydırılabilir bir “Keşfet” sekmesi de yer alıyor. Tasarımda öne çıkan Keşfet sekmesi, aşağı kaydırdıkça müzik ve podcast leri ön izleme olarak sunacak.

Spotify Kurucusu ve CEO’su Daniel Ek, yeni özelliklerin bunlarla sınırlı kalmadığını ve kullanıcılara otomatik şarkılar öneren Smart Shuffle’ın yeteneklerinden de bahsetti. Tek bir dokunuşla mevcut çalma listesini tamamlayarak kullanıcılara daha fazla şarkı önerecek olan Smart Shuffle, aynı zamanda geçtiğimiz günlerde paylaştığımız yapay zekâ tarafından desteklenen Spotify DJ özelliğini de içerisinde barındıracak.

Kaynak