IKEA, müşterilere yardımcı olması ve sorularını yanıtlaması için ‘Billie’ adlı yapay zekâ sohbet robotunu işe aldı.

IKEA‘nın yeni personeli BILLIE‘ye merhaba deyin. Adını BILLY kitaplığından aldığı tahmin edilen BILLIE, hızlı hareket eden dünyaya ayak uydurmak için işe alınmış, yapay zekâya sahip bir sohbet robotu.

Reuters‘ta yer alan habere göre İsveçli mobilya devi, yardım masalarını dolduran müşteri sorularını yanıtlamak için bu robotu devreye aldı. Bunun yanı sıra robot, şirketin çağrı merkezi çalışanları, iç tasarım danışmanı olarak farklı ve daha yaratıcı bir rol üstlenmek üzere eğitildi.

BILLIE, müşterilerin siparişlerini kontrol etmelerinden açılış saatlerini öğrenmelerine, teslimatları yeniden planlamalarından ürün bittiğinde rapor vermelerine yardımcı olmaya kadar 7/24 hazır olacak. 

IKEA ana şirketi Ingka Group, BILLIE’nin aslında 2021’den beri konuşlandırıldığını söylüyor. Arayan pek çok kişinin haberi olmadan devreye girdiğini ve sorgularının yüzde 47’sini yönettiğini de belirten şirket, o zamandan beri yaklaşık 8 bin 500 çağrı merkezi çalışanının iç tasarım danışmanı olmak üzere eğitildiğini de sözlerine ekledi.

Nisan ayında Ingka Group’un (IKEA) perakende başkanı Tolga Öncü“Mağazalarımızın müşteri memnuniyetini daha iyi destekleyebilmesi ve çok kanallı perakendecilik için gerçek merkezler haline gelebilmesi için her yönüyle teknolojiye yatırım yapıyoruz” dedi.

Kaynak