BMW, motosikletçilere güvenli bir sürüş deneyimi sunmak amacıyla geliştirdiği yeni nesil akıllı gözlüğü ConnectedRide Smartglasses’ı tanıttı.

BMW, motosikletçilere güvenli bir sürüş deneyimi sunmak amacıyla geliştirdiği yeni nesil akıllı gözlükleri ConnectedRide Smartglasses‘ı tanıttı. Smartglasses, motosiklet sürücülerinin başlarını dik tutmalarını ve dikkatlerini yola odaklamalarını sağlayarak sürüş bilgilerini görüş alanlarına yansıtma özelliğiyle öne çıkıyor. Kask altına kolaylıkla takılabilen ince tasarımıyla dikkat çeken gözlükler, değiştirilebilir renkli ve şeffaf lens seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor.

bmw-gozluk

Bluetooth bağlantısı aracılığıyla BMW Motorrad Connected uygulaması ile iletişim kurabilen Smartglasses, sürücülere hız, yol sınırları, vites bilgisi ve navigasyon gibi önemli bilgileri sunuyor. Yol tarifleri için oklarla yönlendirmeler yapabilen gözlükler, sokak isimleri, kavşaklar ve bir sonraki döneme kadar olan mesafeyi göstererek sürücüleri doğru konuma yönlendiriyor.

Akıllı gözlükler, göz bebeği mesafesine göre orta ve büyük olmak üzere iki farklı boyutta sunulurken, reçeteli lens kullananlar için RX adaptörü de mevcut. Pil ömrü yaklaşık 10 saat olan gözlükler, şık bir güneş gözlüğü görünümüne sahip olup motosiklet sürücülerinin beklentilerini karşılamayı hedefliyor. ConnectedRide Smartglasses’ın ABD fiyatları henüz açıklanmasa da, Avrupa’da yaklaşık 750 ABD doları seviyesinde olduğu belirtiliyor.

bmw-akilli-gozluk-1

Kaynak