Hayvanları Koruma Birliği, İngiltere’de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ülkemizde ise bu dernek 1908 yılında kurulmuş ve sonrasında ise dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturmuşlardır. Dünya üzerinde yok olma tehditi olan hayvanlar içinse 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ilan edilmiştir.

Ülkemizde bugüne özel bazı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirildi. Örneğin Gratis mağazalarında müşteriler ücretsiz olarak sokak hayvanları için mamalar alabildi. Gratis’in “Hayat Onlarla Güzel” projesinin video çekiminde Gonca Vuslateri kendi köpeği ile yer aldı. Video hem markanın hem de Gonca Vuslateri’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. 

Aynı zamanda Felix Türkiye ilgi çekici bir kampanyayla karşımıza çıktı. “Sen De Patile” kampanyası ile telefonunuzun adım sayarını aktif edip attığınız adımlar hayvan dostlarımıza mama olarak geri döndü. Adımlarınızın ekran görüntüsünü alıp #SenDePatile ve @felixturkiye etiketi ile sosyal medyada paylaşmamız yeterli oldu. Felix’in bağışlamış olduğu 5 ton mama ile beraber bizler de 5 ton mama bağışlamış oldu.

Kaynak için tıklayınız.