Ünlü bira markası Carlsberg, dünyanın ilk kağıt şişesini üreteceğini duyurdu. Danimarka’daki C40 Dünya Belediye Başkanları Zirvesi’nde tamamen geri dönüştürülebilir bir şişe üretimi üzerinde çalıştığını belirtti. Odun liflerindenüretilecek olan “Green Fibre Bottle” adı verdiği şişelerin tamamen geri dönüştürülebilir olduğunu söyledi.Carlsberg 2015 yılından bu yana bu projeyi ambalaj uzmanları ve akademisyenler ile birlikte çalışarak geliştirdiğini belirtti. 

Kağıtla birleştiğinde köpüren birayı şişelerin taşıyabilmesi için bir iç bariyer kullanılıyor. Carlsberg Group üst düzey yöneticisi Myriam Shingleton, “Yeşil Lifli Şişe” projesindeki ilerlemeden duyduğu memnuniyeti “İstediğimiz noktaya tam olarak ulaşabilmiş değilsek de, asıl hedefimiz olan, endüstride büyük bir devrime yol açmak için çok önemli bir adım.” Sözleriyle ifade etti.

Carlsberg şirketinin 2030 yılına kadar olan hedefleri arasında karbon ayak izini %30 oranında azaltmak, birahanelerindeki karbon emisyonunu sıfıra indirgemek ve %100 polimersiz şişeler yaratmak yer alıyor.

https://www.cnbc.com/2019/10/11/carlsberg-wants-to-produce-a-paper-bottle-for-its-beer.html