Her yaşa her zevke uygun her dilde yazılmış milyonlarca kitap var. Özellikle çocuklara alınabilecek kitaplar arasında yer alan eğitici, öğretici kitaplara farklı bir boyut kazandıran PETA bu bağlamda yetişkinlere özel eğitici bir çocuk kitabı tasarladı. 

Kitaba dışarıdan bakıldığında tıpkı çocuk kitaplarına benzeyen hayvanlar alemini anlatan, öğreten bir kitapmış gibi görünse de içeriği hiç tahmin edemeyeceğimiz türden. The Secret Lives Of Animals (Hayvanların Gizli Yaşamı) adlı kitabın içerisinde geyik, ördek, domuz, tavşan ve yunus için illüstrasyonların ve bu hayvan türlerini tanıtan kısa şiirlerin yer aldığı kitap göründüğünün aksine tamamen farklı bir farkındalık getirmek için tasarlanmış. 

PETA’nın bu kitapla vermeye çalıştığı mesajı görmek için biraz odaklanmanız yeterli olacaktır. Hiçbir hayvanın hikayesi çocuk masallarında anlatıldığı gibi toz pembe değildir. Bu gerçeklikleri göz önüne seren kitap hayvanların gerçek hayatlarında çektikleri acıları, insanların hayvanlara karşı vahşice, akıl almaz işkencelerle olan yaklaşımlarını gözler önüne seriyor. 

Kitabı alanların, inceleyenlerin daha da bilinçlenip bu farkındalığa ulaşmalarını sağlamak adına kitabın içerisinde bulunan butonlara bastığınızda hayvanlara uygulanan eziyetler karşısında son nefeslerini verirkenki haykırışlarını dinleyebiliyorsunuz.

Kitaptan küçük bir kesite ulaşmak isteyenler için: https://www.secretlivesofanimals.com

Kaynak için tıklayınız.