Mart ortasından başlayarak, COVID-19‘un yayılması ABD’deki günlük yaşamı durdurdu. Dole Food Company’nin dijital medya ve iletişim müdürü Rachel Young, 15 Nisan’da Ulusal Muz Gününe kadar “haberlerin çoğu  virüs odaklıydı” dedi. Ülke genelinde, Amerikalılardan hastalığın yayılmasını durdurmak için evde kalmaları istendi.

Young, “Evle sınırlandırmanın ele alınmayan başka bir duygusal bileşeni daha olduğunu düşündük,” dedi Young. İnsanların sosyal medyada umut veren mesajlar paylaştıklarını fark etti ve “Neden Amerika’dan bize onlarınkini anlatmasını istemiyoruz” dedi.

Bununla birlikte, kampanya fikri doğdu.

Planlama Mart sonunda başladı. Dole’in iletişim ekibi kampanyada Padilla, Rocket Science Media Group ve BSM Media ile çalıştı.

Kampanya, Ulusal Muz Günü’nden bir hafta önce 8 Nisan’da başladı. Dole, 44 ortaktan oluşan ağından umut veren mesajlarını bir muz üzerine yazmasını ve fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasını ve arkadaşlarını etiketlemesini istedi. #SilverLiningSelfies hashtag’i de kampanyaya eklendi ve umut dolu mesajlar muzların üstünde yayınlanmaya başladı.

Kampanyanın lansmanını takip eden haftada #SilverLiningSelfies hashtag’inden 300 defadan fazla bahsedildi ve 27.000 katılım gerçekleşti. Kampanya videosu,% 2.43 katılım oranı ile Instagram, Facebook, Twitter ve TikTok’ta 700.000 kez izlendi.

Kampanya, AndNowUKnow ve The Packer gibi ticaret yayınlarında 11 olmak üzere toplam 18 ürün yerleştirme oluşturdu. Ayrıca, 122.000 toplu kitleye sahip olan nüfuzlu kişilerden sekiz ürün yerleştirme yaptırdı.