1895 yılından beri NewYork’ta dünyadaki vahşi yaşamı korumaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Yaban Hayatı Koruma Derneği (Wildlife Conservation Society), vahşi hayvanların hakları için geçtiğimiz günlerde yeni bir kampanyaya imza attı. Özellikle Covid-19 pandemisi yüzünden evlere kapandığımız ve gerekse karantinaya girdiğimiz günlerde, sosyal medyada vahşi hayvanların hayvanat bahçelerine kapatıldığı görüntülerin paylaşıldığını ve onların oraya hapsedildiğinde ne hissettiklerini anlamamız gereken paylaşımları zaman zaman gördük. Bu sefer de Yaban Hayatı Koruma Derneği, Amerika’da vahşi hayvan ticaretini ve vahşi yaşama zarar vermeyi önleyen politikalar ve yasalar çıkarmak için direkt olarak insanları teşvik etmek amacıyla bir kampanya geliştirdi ve 32 saniyelik bir video ile bunu paylaştı. 

Yapılan bu kampanyanın videosunda, üç kişi sırasıyla maskeli bir şekilde kamera karşısına geçiyor ve maskelerine vahşi hayvanların görüntüleri yansıtılıyor. Bu üç kişi, pandemiden en çok etkilenen popülasyonları temsil etmesi için özel olarak düşünülmüş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hispanikler, siyahiler ve yaşlılar. Hem bu insanların hem vahşi hayvanların görüntüleri ile sağlığımızın önemi de vurgulanıyor. Pangolin, misk kedisi ve şempanzenin görüntüleri hareketli bir şekilde maskelere yansırken, vahşi hayatı korumanın kendimizi korumak olduğu mesajı veriliyor. Videonun sonunda ‘’protecting wildlife means protecting us’’ yazısını görüyoruz. Ve harekete geçip bu kampanyaya destek olunması için ProtectWildlifeProtectUs.org sitesinin ziyaret edilmesi bekleniyor.

Bu kampanyaya destek vermek isteyenler buradan destek verebilirler. Vahşi hayvanların durumu hakkında bilgi veren bu site aynı zamanda Covid-19 ile ilgili de bilgiler veriyor ve yaşanan bu zorlukları durdurmak için kampanyaya herkesi davet ediyor.

Kaynak: https://newsroom.wcs.org/News-Releases/articleType/ArticleView/articleId/15496/Protect-Wildlife-Protect-Us.aspx