Sigorta şirketi NRMA, çocukları doğal afetler konusunda eğitmek amacıyla Minecraft dünyasında etkileşimli bir kampanya başlattı.

Minecraft Education Edition ve Minecraft Marketplace’te bulunan Climate Warriors, çocukların doğal afetler durumunda vahşi yaşamı ve evlerini nasıl daha fazla koruyabileceği konusunda bir eğitim sunuyor. NRMA, ekstrem boyutta yaşanan şiddetli doğal afetlerin yıkıcı etkisini göstermek için gerçek verileri ve iklim değişikliği araştırmalarını kullanıyor. Severe Weather in a Changing Climate raporuna göre 2035 yılına kadar ortalama sıcaklığın 1 santigrat derece daha artması bekleniyor. Bu durum öngörülemeyen sonuçlar hakkında gelecek nesilleri bilgilendirmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor.

Avustralya’da 2019 yaz aylarında başlayan ve 2020 yılına kadar tam 240 gün boyunca süren orman yangınları bölgede büyük bir tahribat oluşturdu. Eş zamanlı çıkan yangınlar ve kötüleşen doğal afetlerin sonucu bölgedeki insanların bundan sonraki risklere karşı da hazırlıklı olması önem taşıyor. Toplumsal olarak hazırlanma ve eğitim sayesinde Avustralya halkının doğal afetlerle başa çıkma konusunda her geçen gün daha bilinçli hale geliyor. Sigorta şirketi NRMA, yeni nesil Avustralyalıların artan doğal afet riskine karşı hazırlıklı ve eğitimli olmaları için kapsamlı bir dijital öğrenme deneyimi sunuyor.

Thinkerbell‘in yaratıcı yöneticisi Paul Swann: “İklim Savaşçıları, yeni nesil Avustralyalılara iklim değişikliğine hazırlıklı olmanın önemini öğrenmeye yardımcı olmak için kapsamlı bir dijital öğrenme deneyimi sunuyor.

“Minecraft, çocukların bildiği ve sevdiği bir oyunun gücüyle onların hayal güçlerini yakalamak ve onları giderek daha öngörülemeyen bir geleceğe nasıl hazırlanacakları konusunda eğitmek istiyoruz.”
Kaynak için tıklayın.