Netflix Games nedir, ne zaman çıkacak? Netflix Games nasıl oynanır? İşte Netflix oyunları...

Dünyanın en popüler film izleme platformu olan Netflix oyun sektörüne de el atmış durumda. Firma oyun sektörüne atılacakları ile ilgili Temmuz ayında bir mesaj paylaşmıştı;

“Oyunlara doğru genişlemenin erken aşamalarındayız, daha önceki Stranger Things ve etkileşim konusundaki çabalarımızın (Black Mirror, Bandersnatch) etrafında şekilleniyoruz. Orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV’ye yaptığımız genişlemeye benzer bir şekilde oyun oynamayı bizim için başka bir yeni içerik kategorisi olarak görüyoruz.” 

Bu mesajdan da anlaşıldığı üzere Netflix, kendi özgün oyunları ile sektörde bulunuyor ve bu şekilde devam edecek.

3 kasım itibarı ile android cihazları olan abonelerinin 5 farklı  oyunu oynayabileceğini açıklayan şirket, üyelerden oyunlar için herhangi bir ek ücret talep etmeyeceklerini ve tamamen reklamsız bir şekilde oynayabileceklerini de belirtti. Ayrıca ilerleyen aylarda oyunlar IOS ‘’işletim sistemi olan cihazlarda da oynanabilecek.

İlk aşamadaki oyunların daha basit grafiklere ve basit bir yapıya sahip olması beklenirken ilerleyen süreçte daha karmaşık ve her türlü oyuncuya hitap eden oyunların gelmesi bekleniyor.

Şirketin oyun geliştirme biriminin başında olan Mike Verdu, yaptığı açıklamada ilerleyen zamanlarda oyun kütüphanesinin herkese hitap edecek şekilde gelişmesini amaçladıklarını belirtti.

Electronic Arts adlı dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri için çalışırken Facebook’a geçen Verdu, burada artırılmış ve sanat gerçeklik bölümlerinde çalışmıştı.

Şu anda kütüphanede bulunan oyunlar ise şöyle: 

Stranger Things: 1984
Stranger Things 3: The Game
Card Blast
Teeter Up
Shooting Hoops

Ayrıca şirket, başka oyunların da yakın zamanda ekleneceğini duyurdu.

Kaynakça:

https://www.haberturk.com/netflix-games-nedir-ne-zaman-cikacak-netflix-games-nasil-oynanir-iste-netflix-oyunlari-3241289-teknoloji

https://about.netflix.com/en/news/let-the-games-begin-a-new-way-to-experience-entertainment-on-mobile

https://www.webtekno.com/netflix-oyun-sektorune-girecegini-acikladi-h112588.html