Apple Car

Apple, dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında bulunuyor. Şirket, ürettiği akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve tabletlerle birçok kullanıcının ilgisini çekmeyi başarıyor. Son zamanlarda firma, kendi otomobilini üretebilmek için çalışmalar yapıyor.

Apple, kendi otomobilinin yanında otonom sürüş teknolojileri için de çalışmalar yapıyor. Şirketin araçları yollarda gezerek veriler topluyor. Bu doğrultuda şirketin birçok aracı ve sürücüsü bulunuyor. Tespit edilen verilere göre şirket, veri toplayacak sürücü sayısını arttırdı.

California Motorlu Taşıtlar Departmanı verilerine göre Apple, sürücü izin sayısını 23 arttırarak toplam sürücü sayısını 137 yaptı. Şirketin Eylül ayında 114, Ağustos ve Mayıs ayında ise sırasıyla 92 ve 76 sürücüsü bulunuyordu. Bu duruma rağmen şirketin araç sayısı 69’da sabit kaldı.

Yapılan çalışmalara baktığımızda adı “Project Titan” olarak düşünülen bir araç üzerinde çalışıyor. Bu otonom sürüş testlerinin yapılmasının sebebi ise kendi otomobilinde kullanacağı otonom sürüş sistemini geliştirmek olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde Apple, otomobilin yazılımıyla ilgili çalışması için Tesla’nın eski mühendisini işe aldı.

Kaynakça: 

https://shiftdelete.net/apple-otomobil-calismalarini-hizlandiriyor