metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Beyoğlu’nun sembolik adreslerinden Alkazar Sineması, Nike’ın destekleriyle hayata geçirilen “HOPE Alkazar” ile, gençliği spor, kültür ve sanat ekseninde harekete çağırarak kapılarını yeniden açıyor.

Sosyal iyilik amacını merkezine alan HOPE Alkazar, herkesi kucaklayan, dijital ve fiziksel bariyerler olmaksızın her yerden erişilebilen bir platform. Topluluk oluşturmayı ve bir arada gelişip güçlenmeyi teşvik ediyor. Daha sürdürülebilir bir geleceğin bilincini vurguluyor. 

Hareket etmenin dönüştürücü gücüne inanan, sporcular ve tüm yaratıcı fikirleri her zaman desteklemeyi kendine görev edinen Nike, HOPE Alkazar ile beraber bir ortak hareket platformu oluşturuyor. Yeni nesillere ve İstanbul’a fayda sağlama arzusunda olan HOPE Alkazar, Kasım ayında kapılarını dijital ve fiziksel olarak açıyor.

HOPE Alkazar, alışılmışa kafa tutarak anlamlı bir değişim yaratmak, kimliğini ve sahiplendiklerini dünyaya anlatmak, kolektif bir bilinçle birlikte dönüştürmek için harekete geçenlerin buluşma noktası olarak konumlanıyor. Fikirleri ve çalışmaları ile fark yaratan kişi ve toplulukları spor, kültür ve sanat ekseninde buluşturuyor. HOPE Alkazar’ın program ortakları arasında Başka Sinema, BoMoVu, Cihangir Yoga, dansfabrika, EkBiçYeİç, Gymy Kids Club, Kız Başına, Onaranlar Kulübü, SosyalBen Vakfı, URBAN, Yuvam Dünya ve UAD (Umarım Annem Dinlemez) yer alıyor.

Yenilenen Nike İstanbul mağazasının hemen yanında yer alan HOPE Alkazar, Nike’ın ve program ortaklarının gençlere umut olmak ve birlikte daha iyiyi hayal etmek için hayata geçirdikleri bir platform. Yenilenen mekânda, farklı deneyim alanları bulunuyor: Alkazar Sahnesi, spor stüdyosu, yaratıcı atölye, kafe ve ortak çalışma alanları ile çok amaçlı spor sahası olan teras alanı.

Dünya çapındaki sergileriyle interaktif dijital sanat ve yeni medya alanında başarılı işlerin altına imzasını atan Refik Anadol’un, Nike işbirliği ile HOPE Alkazar için özel olarak hazırladığı “Alkazar Rüyası” isimli interaktif enstalasyon, mekânın ziyaretçilerini farklı bir deneyime davet ediyor. Anadol ve ekibi bu çalışmada, 100’den fazla eski Yeşilçam filmini ve bu filmlere ait kayıtlarla görüntüleri güncel yapay zeka teknolojileriyle işliyor. Geçmiş ile geleceğin iç içe geçtiği enstalasyonun ikinci bölümünde ise, sanatçı bir ilki deniyor. Bu bölümde yapay zeka ve hareket bir araya geliyor ve insanlar ilk defa katılımcı olarak kolektif bir pigment halinde sahnenin parçası oluyor. Ziyaretçi bu kısmı ister gezerek isterse de dans ve yoga gibi çeşitli özel spor seanslarına katılarak deneyimleyebiliyor.Kaynakça: https://kulturlimited.com/alkazar-sinemasi-nikein-destekleriyle-hayata-gecirilen-hope-alkazar-ile-yoluna-devam-ediyor/