Liverpool taraftarları Paris'teki Şampiyonlar Ligi final maçını izlemek üzere stad önünde

Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, Cumartesi günü başkent Paris’te oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi çıkan olaylardan, “sahte biletle” stada girmeye çalışan İngiliz taraftarları sorumlu tuttu. 

Bakan Oudéa-Castéra, Liverpool taraftarlarının turnikeleri bloke ederek kaosa yol açtığını, bazı Fransız futbolseverlerin kapıları zorlamasının da sorunu büyüttüğünü söyledi. 

Oudéa-Castéra ayrıca yaşananlardan ders çıkardıklarını söyledi, 2024’te Fransa’da düzenlenecek Olimpiyatlar ve Paralimpik Oyunları’yla ilgili olarak “Endişeli değilim” dedi. 

İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanı Nadine Dorries ise Paris’te yaşananların son derece endişe verici olduğunu belirterek Fransa’dan soruşturma başlatılmasını istedi. 

Real Madrid’in Liverpool’u 1-0 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi finali, maç öncesinde stadyum dışında yaşanan kaos yüzünden 36 dakika geç başlamıştı.

Sonrasında ise Fransız Hükümet Sözcüsü Gregoire, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, Liverpool-Real Madrid maçı öncesinde yaşananlar hakkındaki sorusu üzerine, “Daha iyisini yapabilir miydik? Daha iyi idare edebilir miydik? Evet” diyen Gregoire, yaşanan olayların bir drama yol açmadığını söyledi.

Gregoire, yaşanan ciddi tıkanıklığın birçok olayın peş peşe gelmesiyle oluştuğunu ve bu durumun aydınlatılması gerektiğini söyleyerek, beklenilen sayının 35 bin üzerinde kişinin stada geldiğini, bunların biletsiz veya geçersiz bileti olduğunu iddia etti.

Halihazırda olayların aydınlatılması için Bobigny Savcılığı’nın yanı sıra UEFA’nın da soruşturma açtığını hatırlatan Gregoire, buna ek olarak biri olimpiyat oyunları ve Paris Emniyet Müdürlüğü’nün Şampiyonlar Ligi finaline ilişkin geri dönüşlerini ele alan, diğeri de ulaşımla ilgili olmak üzere 2 raporun yayınlanacağını dile getirdi.

Muhalefetten aşırı sağcı Marine Le Pen de başarısız olduğu gerekçesiyle Darmanin’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynakça: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-61631076 
https://www.cumhuriyet.com.tr/spor/fransadan-liverpool-real-madrid-maci-oncesinde-yasananlar-hakkinda-zafiyet-itirafi-1942536