Herkesin eşsiz birer fincan espresso hazırlayabilmesini sağlama hedefiyle yola çıkan Nespresso, Nespresso Professional ile bunu ev dışı tüketimde, pek çok işyeri ve otelde de mümkün kılıyor. Sürdürülebilir, kaliteli kahve yolculuğunu A’dan Z’ye desteklediğini anlatan bir kahve deneyim alanı tasarlayan Nespresso Professional, Türkiye’deki ilk ‘Sustainable Coffee Corner’ını Nirvana Hotels’e ait Nirvana Cosmopolitan ve Nirvana Dolce Vita otellerinde açtı.

Bu özel deneyimi yakın zamanda Nirvana Hotels bünyesindeki üçüncü bir otelde daha konumlandıracak olan marka, Sustainable Coffee Corner’ı 2023 yılında 10 farklı noktada Nespresso severlerle buluşturmayı planlıyor. Sunulan kahveleri konukların ihtiyaçlarına göre düzenleyen ve kişiselleştirilmiş menüler oluşturan Nespresso, kahve lezzetini bir üst seviyeye taşıdığı tarifleriyle de profesyonel müşterilerini destekliyor.

Kendi enerjisini üretiyor

Üretim süreçlerinden enerji kullanımına ve kullanılan materyallere kadar kahveseverlere farklı bir deneyim alanı sunan Sustainable Coffee Corner, şık bir görünüme sahip olmasının yanı sıra kaynağı bilinen, çevre dostu ve geri dönüştürülebilir malzemelerle oluşturuldu. Üzerinde bulunan güneş panelleriyle yüzde 80 oranında kendi elektriğini üretebilen Sustainable Coffee Corner, bu sayede soğuk içecek dolabı, buz makinesi ve aydınlatma için dışardan elektrik desteğine ihtiyaç duymuyor. Burada, Nespresso Professional tarafından ilgili personele kahve makinesi kullanımı, tarif hazırlama, kahve sunumu gibi konularda sertifikalı eğitimler de veriliyor.

Kahvenin geleceğine olumlu etkisi ile B Corp sertifikası aldı

Nespresso bu sene, 1986’dan bu yana kahve sektörü ve ötesinde yaptığı olumlu etkinin bir göstergesi kabul ettiği B Corp sertifikasyonunu almaya da hak kazandı. Böylece B Corp’un yüksek sosyal ve çevresel sorumluluk standartlarını karşılayarak amaca yönelik 4 bin 900 işletmeden oluşan uluslararası topluluğun da bir parçası oldu. B Corp sertifikası, Nespresso’nun sürdürülebilirlik, şeffaflık ve sorumlu ticaret konularına 30 yıldır gösterdiği bağlılığı yansıtırken, müşterilerine de ticari faaliyetlerini doğru bir şekilde sürdürdüğünü kanıtlıyor.

Kaynak: