Sosyal medya dediğimizde ilk aklımıza gelen platformlardan biri Instagram. Çoğu insanın sosyal medya kaygılarından biri de paylaşımların az beğeni alıyor olması. Tartışmalara açık bir konu olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medyanın, özellikle beğenilme kaygısının bizde bir çok olumsuz etkileri olduğu konusunu göz ardı etmemek gerekebilir. Ancak ne yazık ki özellikle sosyal medyada yaşanan bu kaygı toplumun büyük bir kesiminde var. Bu konuda fikirlerimizi şimdilik bir kenara bırakarak bu duruma çözüm getiren bir uygulamaya göz atalım.

  Bu soruna çözüm Türkiye’den Tarık Demir, Orkan Yılmaz ve N. Kemal Üre tarafından Ask Lisa adlı bir uygulama ile geldi. Uygulama, makine öğrenmeyle Instagram’da en çok beğenilecek fotoğrafı seçip onu paylaşmanızı öneriyor.

  Özellikle son zamanlarda Instagram’ın etkileşim gücü çok daha fazla. Markalar Instagram üzerinden reklam veriyor, marka hesaplarına bir çok yatırım yapıyor. Bu nedenle bir çok insanın tercih ettiği bir platform haline geldi.

  Makine öğrenme algoritmasına sahip olan Ask Lisa, kendisine sunulan farklı fotoğrafları inceliyor ve en fazla beğenilme ihtimali olan fotoğrafı seçiyor. Bunun ardından sebeplerini belirtiyor ve size yönlendiriyor. Aynı zamanda olası kullanılacak etiketler öneriyor. Etiketler sayesinde etkileşiminizin artma ihtimali de artıyor.

  Fotoğraflarınız farklı bir estetik ve yapıya sahipse Ask Lisa kimi zaman çok da iyi çalışmayabilir. Şuanlık portre, çevre, insan gibi konularda daha iyi sonuç veriyor. Henüz yalnızca IPhone kullanıcıları için var olan uygulama Android kullanıcılarının kullanımı için de geliştiriliyor. İnternet sitesini ziyaret etmek isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

http://www.asklisa.ai/