İşten çıkarılan kurye için Getir'den açıklama

Geçtiğimiz haftalarda bir sokak röportajında konuşan “Getir” kuryesi, çalışma şartları hakkında oldukça çarpıcı detaylar paylaşmıştı. Kurye, ekonomik durumdan şikayetini dile getirerek günde 14 saat çalıştığını söyleyerek ‘Ben bunun için mi geldim dünyaya?’ diye yakınmıştı. Sonraki cümleleriyse ‘Kimse ekonomi iyi diye kimse kimseyi kandırmasın, ekonomi berbat, leş gibi’ şeklindeydi. Kendisinin bu açıklamaları sosyal medyada fazlasıyla etkileşim toplamıştı.

İddiaya göre Getir, kuryeyi bu sözlerinden dolayı işten çıkarttı. Bu olay sosyal medyada duyulduktan sonra pek çok kullanıcı “Getir”’i protesto etti ve hashtag listesinde bir numara çıkarttı. İddialardan sonra şirket, şöyle bir açıklama yaptı: 

Resim

Getir”’in açıklaması sonrası işten çıkarılan kurye de konuştu ve istifa için tehdit edildiğini öne sürdü. Kurye şunları söyledi: “Röportaj yayılınca tepki çekmemek için tehditle istifaya zorladılar. Ben #Getir’e muhtaç değilim. Başka iş bulurum ama korkmayalım arkadaşlar. Korktuk diye bu haldeyiz. Konuşun!”

Getir”, kuryeyi gerçekten ekonomi ve çalışma şartlarına yaptığı eleştiriden dolayı mı işten çıkarttı bilinmez ama, konuya ilgisiz kalmak yerine açıklama yapmaları ile bir nebze olsun halkın tepkisini azaltmayı başardılar.

Kaynakça: 

https://www.webtekno.com/getir-isten-cikarildigi-iddia-edilen-kurye-hakkinda-aciklama-h117206.html

https://tele1.com.tr/roportaj-verdi-diye-kovuldu-iddialarina-getirden-yalanlama-505774/