Mastercamp Eğitim Platformu, Koruncuk Vakfı tarafından Koruncukköyler’de desteklediği kız çocuklarının kişisel ve sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. ‘Mastercamp Yıldız Tozu’ adı verilen proje ile Koruncukların, kendini tanıma ve keşfetme yolunda güçlendirilmesi ve atölye çalışmaları ile içgörü kazandırılması amaçlanıyor. Mastercamp’in bir sosyal sorumluluk yaklaşımı olan Yıldız Tozu Projesi’nde aralarında Hızlı Okuma ve Anlama, Dinleme ve Empatik İletişim ile Hikaye Anlatıcılığı gibi kişisel gelişim ve beceri kazanım atölyeleri yer alıyor. Proje kapsamında Koruncuk Vakfı çalışanlarının katılacakları liderlik atölyeleri, bireysel koçluk ve takım çalışmaları ile bütünsel bir fayda yaratılması hedefleniyor.

Alanında usta eğitmenlerle insanların potansiyellerini keşfetmeleri ve kendilerine kariyer olanakları yaratmaları amacıyla birçok eğitim programı ve atölye çalışması düzenleyen Mastercamp Eğitim Platformu, eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarını sevgi ve güvenle geleceğe hazırlayan Koruncuk Vakfı’na ‘Mastercamp Yıldız Tozu Projesi’ ile destek verecek.

Koruncuk Vakfı’na ait İstanbul Bolluca ve İzmir Urla’daki Koruncukköyler’de nitelikli ve kesintisiz eğitime erişimleri için desteklenen kız çocukları, bu proje ile kendini tanıma, ifade etme ve keşfetme yolunda güçlenirken, atölye çalışmaları ile iç görü kazanacaklar. Yıldız Tozu Projesi’nde aralarında Hızlı Okuma ve Anlama, Dinleme ve Empatik İletişim ile Hikaye Anlatıcılığı gibi kişisel gelişim ve beceri kazanım atölyeleri yer alıyor. Proje, Koruncukların bugünden desteklenerek, onların kendi kararlarını verebilen, potansiyellerinin farkında, bilgili, donanımlı ve iç görü sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı hedefliyor. Proje kapsamında Koruncuk Vakfı çalışanlarının da katılacakları liderlik atölyeleri, bireysel koçluk ve takım çalışmaları ile bütünsel bir fayda yaratılması hedefleniyor.

Mastercamp Eğitim Platformu’nun usta eğitmenleri tarafından verilecek atölyeler ile Koruncuk Vakfı’ndaki ortaöğretim ve ortaokul seviyesindeki öğrenciler sahip oldukları potansiyelleri keşfederken, kendilerini en iyi şekilde ifade etmenin yollarını hem teorik hem de pratik olarak deneyimleyecekler.

Her eğitim yılı sonunda, çocukların bireysel gelişim yolculuklarını anlattıkları bir performans günü gerçekleştirilecek. Genç yıldızlar geçidi olarak düzenlenecek organizasyonda her bir öğrenci, sahnede eğitim ve atölye çalışmaları süresince kendi bireysel keşfini anlatan kısa bir konuşma yapacak.

İki yıl sürecek Mastercamp Yıldız Tozu Projesi’nin ilk döneminde sekiz aya yayılan bir eğitim programı takip edilecek.

Kaynak : https://sivilalan.com/2021/11/17/mastercamp-yildiz-tozu-projesi-ile-koruncuk-vakfini-destekliyor/

Yusuf TOPAL