BİLGİ, U.S. News & World Report’un 2022-2023 yılı En İyi Küresel Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye’nin en iyi üçüncü üniversitesi oldu. Vakıf üniversiteleri arasında ise ikinci sırada yer aldı.

En İyi Küresel Üniversiteler Sıralaması’nda bu yıl 95 ülkeden 2000 yükseköğretim kurumu değerlendirildi. BİLGİ, Asya’dan sıralamaya katılan üniversiteler arasında 109’uncu; dünyada genelinde ise 526’ncı sırada yer aldı. BİLGİ, alan sıralamasında fizik disiplininde öne çıkarak bu alanda dünyanın en iyi 249’uncu üniversitesi oldu.

U.S. News & World Report’un En İyi Küresel Üniversiteler Sıralaması tüm dünyadan üniversitelerin akademik performansı ile saygınlığını ölçüyor. Sıralamada üniversite bünyesinde yapılan araştırmaların küresel ve bölgesel saygınlığı, atıf yapılma oranı, yayınlar, konferanslar ve uluslararası işbirlikleri gibi 13 kriter dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor. BİLGİ, yapılan değerlendirmeler sonucunda uluslararası işbirliği alanında Türkiye’nin en iyi üniversitesi seçilirken dünyada ise bu alanda 46’ncı oldu.

BİLGİ U.S. News and World Report tarafından geçen yıl yayımlanan “En İyi Küresel Üniversiteler Sıralaması”nda da Türkiye’nin en iyi üçüncü üniversitesi olarak derecelendirilmişti.

Kaynak