İklim değişikliği gölge sekreteri olarak Miliband, konferansı yeni bir işbirliği çağını başlatabilecek bu önlem için desteği ölçerek geçirecek.

COP27’de bir gözü Westminster’daki iktidar salonlarında ve bir gözü koridorda olan İngiltere’nin İklim Değişikliği ve Net Sıfırdan Sorumlu Gölge Dışişleri Bakanı Ed Miliband, bir İşçi Partisi hükümeti altında Birleşik Krallık’ın bir “oluşturmaya hazır olacağını” söyledi. Yenilenebilir enerji endüstrisinin çıkarlarına hizmet etmek için kurulacak anti-Opec’ ittifakı. 

Bir ittifakın kurulması durumunda, ülkeler bileşenleri daha ucuza tedarik edebilecek, alternatif enerji biçimlerinin kullanımını artırabilecek ve giderek daha karmaşık hale gelen şebekelerde elektrik ihracatını artırabilecektir. 

Miliband potansiyel ortaklar olarak Danimarka, Hollanda, Avusturya, Portekiz, Kosta Rika ve Kenya’yı işaret etti.

2030 yılına kadar %100 düşük karbonlu elektriği taahhüt eden bir parti olan İşçi Partisi’nin eski lideri, önümüzdeki günleri şu anda Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen bu yılki BM İklim Konferansı’nda geçirecek. Diğer muhtelif görevlerin yanı sıra, zamanını bu yeni fikir için desteği ölçmekle geçirecek. 

Kaynakları havuzlama 

Miliband, The Guardian’a “Potansiyel temiz güç ittifakı, bir anti-Opec gibidir” dedi. “Opec karşıtı diyorum çünkü Opec bir kartel, fiyatları yüksek tutmak için birlikte çalışan bir grup ülke. Bu, ülkelerin öncü olmak için bir araya gelerek ‘Temiz enerjiyi teslim edeceğiz ve bu sadece bizim için değil başkaları için de fiyatların düşürülmesine yardımcı olacak’ dedikleri bir yol olacaktır.” 

Miliband’ın söylediğine göre, bu teklifteki en büyük iyimserlik kaynakları arasında son on yılda görülen yenilenebilir enerji fiyatlarındaki düşüş var. “Artık gezegeni kurtarmak onu yok etmekten daha ucuz,” dedi. 

İşçi Partisi platformu, iklim krizinin hem Birleşik Krallık hem de dünya üzerindeki yükünü hafifletmeye yardımcı olacak bir dizi politikaya zaten sahip. yanı sıra fosil yakıt zengini Kuzey Denizi’nde petrol ve gaz lisanslarının verilmesine son verilmesi.

Kaynak