Hızlı moda sektörü diğer pek çok sektör gibi “yeşil” bir dönüşüm geçiriyor. Sürdürülebilirlik hassasiyetinin tüketici tarafında yükselen bir trende dönüşmesiyle önü açılan “yeşil moda”ya Levi’s da 150. yaşında ikonik kot pantolonları 501 ile dahil oluyor. Levi Strauss & Co. Tasarım Yeniliklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Dillinger yeni plant-based 501’i “gelecekteki yenilikler için bir başlangıç” olarak tanımlıyor…

Levi’s plant-based 501 kot pantolonları yüzde 100 Organik Pamuk Standardı (OCS) sertifikalı organik olarak yetiştirilmiş pamuktan üretiliyor. Bu da sentetik böcek ilacı içermediği ve su israfını sınırladığı anlamını taşıyor.

Öte yandan marka 501’ler klasik görüntüsünü kaybetmeden bitki bazlı indigo boylar kullanılarak renklendirilirken, eski deri sırt yaması, “bitki bazlı” etiketli ve küçük bir yeşil yaprağa sahip yüzde 100 biyo bazlı, plastik içermeyen bir varyantla değiştirilmiş.

Dikiş ipliği, bakım etiketi ve metal düğmeleri dışında tüm bileşenleri bitkisel kaynaklardan elde edilen 501’in yüzde 97 oranında “yeşil” olduğu vurgulanıyor.

Levi's 150. yaşını "yeşil"e dönerek kutluyor!
Levi's 150. yaşını "yeşil"e dönerek kutluyor!

Levi’s, plant-based 501 kotunun moda endüstrisindeki değişim için bir katalizör olduğuna inanırken “Sürdürülebilirlik ve stilin nasıl bir arada var olabileceğini gösteriyoruz” diyor.

Levi Strauss & Co. Tasarım Yeniliklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Dillinger, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarında “150 yıldır 501 üreten bir şirket olarak, bu kot pantolonların üretilme sürecini sürekli olarak sorgulama fırsatımız ve sorumluluğumuz var” ifadelerinde bulunuyor ve ekliyor: “Bu kot pantolonlar, daha sürdürülebilir kotlar yaratmaya yönelik geçmişteki çabaların devamı niteliğinde ve bize gelecekteki yenilikler için bir temel sağlıyor.”