Hollanda merkezli bir süpermarket zinciri olan Albert Heijn, müşterilerine kahve satın alırken gönüllü olarak daha yüksek fiyatlar ödemelerini teşvik eden bir uygulama başlattı

Hollanda merkezli bir süpermarket zinciri olan Albert Heijn, müşterilerine kahve satın alırken gönüllü olarak daha yüksek fiyatlar ödemelerini teşvik eden bir uygulama başlattı. Bu uygulama, kahve bardağı için ödenen 25 sentlik ücretin sadece geri dönüşümü kolaylaştırmak için kârlılık amacı güdülmeden belirlendiğini açıklayan Albert Heijn, müşterilerine “gerçek maliyetleri” yansıtan daha yüksek fiyatlar ödemelerini öneriyor.

Müşterilerine daha şeffaf ve sürdürülebilir bir yaklaşım sunan Albert Heijn, kahve bardağı üretiminde kullanılan ham maddelerin ve atıkların bertarafı gibi çevresel ve sosyal maliyetleri de içeren “gerçek maliyetleri” hesapladı. Müşterilerine bu maliyetleri anlatarak sürdürülebilir ürünlerin daha yüksek maliyetlerinin farkına varmalarını hedefliyor.

Bu uygulama, müşterilerin sürdürülebilirlik konusunda daha bilinçli olmasına yardımcı olacak ve şirketlerin ürünlerinin gerçek maliyetlerini anlamalarını sağlayacak. Ayrıca, şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmeleri için müşterilerinin desteğini sağlamaları açısından da önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Özetle, Albert Heijn’in bu uygulaması, şeffaflık ve sürdürülebilirlik açısından önemli bir adım olarak görülüyor ve müşterilerin sürdürülebilirlik konusunda daha bilinçli olmalarını hedefliyor.

Gülnur Genç

Kaynak