Meta, reklamverenlerin Facebook veya Instagram reklamı oluşturmalarına yardımcı olacak yapay zeka desteği “AI Sandbox”ı duyurdu.

AI Sandbox, reklamverenlerin çeşitli prompt’lar aracılığıyla temel mesajı koruyarak mevcut reklam metinlerinin farklı versiyonlarını oluşturmasını sağlayacak. Arka plan oluşturma özelliği kampanyalar için farklı tasarımlar oluşturmayı kolaylaştıracak. Ayrıca reklamverenin içerikleri sosyal medya gönderisi, hikaye veya Reels gibi farklı formatlarda kullanabilmesi için yeniden boyutlandırma araçları sunulacak.

Şirket, söz konusu özelliklerin sadece sınırlı sayıda reklamverenin kullanımına sunulduğunu ve Temmuz ayında erişimin genişletileceğini açıkladı.

Şirket blog postunda “Şu anda ürünlerimizi geliştirecek geri bildirimler elde etmek için sınırlı sayıda reklamverenle test aşamasındayız. Temmuz ayında söz konusu özelliği daha fazla reklamverene kademeli olarak açmaya başlayacağız” açıklamasında bulundu. 

Yapay zeka tamam, metaverse yükleniyor…

Meta, 2023’ün ilk çeyreği için pozitif sonuçlar açıkladı. Şirket, analistlerin beklentilerini aştı ve üç çeyrektir ilk kez yıllık bazda gelir artışı bildirdi. Mark Zuckerberg, her ne kadar AI araçları üzerinde çalışılmaya başlansa da odak noktalarının hala metaverse olduğunun altını çizdi.

Gülnur Genç

Kaynak