Ali Kaan Dinç, oyuncu olma hayaliyle girdiği sektörde şuan yetenekli bir reklam yönetmeni. O, eğlenceli işler peşinde koşan bir gençken şansı da ona eşlik etmiş ve Mediacat 30 Under 30 listesine adını taşımış.

İstanbul Bilgi Üniversite’sinin Hangi Bölümünü Bitirdiniz?

2010 yılında Sinema- Televizyon bölümünü bitirdim.

Niçin Bilgi Üniversitesini Tercih Etmiştiniz?

Lise yıllarımdayken oyuncu olmak gibi bir hayalim vardı. Konservatuar sınavlarına hazırlandım fakat, istediğim sonuca ulaşamadım. O zamanki halimle ben de olsam beni seçmezdim diye düşünüyorum. O dönemde, Uğur Yücel adeta bir fan gibi takip ettiğim bir oyuncuydu. BİLGİ Sinema-Tv’de ‘’oyuncu yönetimi’’ adıyla verdiği bir ders olduğunu gördüm ve bölümü iyice araştırdıktan sonra kendimden emin bir şekilde tercihim BİLGİ oldu.

Şimdi Çalıştığınız Şirketteki Pozisyonunuz Nedir?

Yönetmenlik yapıyorum. Ara sıra da yazarlık yapıyorum.

Reklamcılığa Nasıl Başlamıştınız?

Açıkça söyleyecek olursam, reklamcılığa başlamadım. Eğlenceli bir şeyler yazalım, çekelim derdindeyken yaptığım projeler bir şekilde marka ve ajanslardan talep görmeye başladı. Biz de böyle bir reklam istiyoruz diyen geldi.

Bundan Sonrasında Hayat Planlarınız ve Hedefleriniz Neler?

Aralarda film ve dizi teklifleri aldığım oldu ama hikaye, senaryo ve prodüksiyon hacmi olarak işte bu dediğim projeler değildi. 3 yıldır tv ve internet reklamlarıyla uğraşıyorum. Bu durum biraz doygunluk yaratmaya başladı. İlk olarak, mecra değişikliği yapmak istiyorum. Daha sonrası için uzun soluklu planlarım yok. Gelecek her gün değişen ve çok hesaplanabilir bir şey değil. Fakat, başta insan olmak üzere, yönetmen, filmci, hikaye anlatıcı neyse artık… daha olgun, ve çok yönlü bakabilen biri olmak.

Kaynak için tıklayın.