3-14 Mart tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşecek olan 23. Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği – EAPC(Avrupa Siyasi Danışma Derneği) Konferansı, 34 ülkeden seçim kampanyası uzmanları, siyasi danışmanlar, kampanya yöneticileri, araştırmacılar, akademisyenler, halkla ilişkiler ve siyasetçilerin katılımıyla gerçekleşecek. Her sene başka bir Avrupa ülkesinin başkentinde gerçeklesen konferansın bu seneki teması “Kutuplaşma”. Temanın altında kutuplaşmanın yarattığı koşullarda siyasi iletişim ve kampanya yönetimi, belirli sosyo-ekonomik faktörler üzerindeki etkisi tartışılacak. Konferansta ABD, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, Rusya, İrlanda, Avusturya ve Türkiye gibi ülkelerde yakın zamanda yapılmış olan seçimler ve yaklaşan seçimler tartışılacak.

Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu’nun açılış konuşmasını yapacağı konferansa hem merkez sağdan hem de merkez soldan önemli Avrupalı siyasetçiler ve siyasi danışmanlar katılıyor. İngiliz siyasetçiler Stephan Dorrell, Barones Anne Caroline, Nigel Griffits, Patrick Heneghan gibi önemli isimler başta olmak üzere çeşitli Avrupalı siyasetçiler, gazeteciler ve akademisyenler konferansta sunumlar yapacaklar. Rusya’da önümüzdeki ay yapılacak başkanlık seçimlerinde farklı adayların kampanyalarını yöneten önemli isimler de konferansta temsil edilecekler.

Yılın en başarılı seçim kampanyalarına Polaris Ödülleri verilecek

23.EAPC Konferansı’nın sonunda 14 Mart akşamı yapılacak olan Polaris Ödülleri töreninde  ise Avrupa’dan ve tüm dünyadan seçim kampanyaları, kamusal kampanyalar ve halkla ilişkiler kampanyaları arasından seçilen en iyi işler sahiplerini bulacak. Global çapta tüm siyasi kampanyaların katılımına açık olan ödül, 28 Şubat tarihine kadar başvuruları kabul ediyor. Başvuran kampanyalar 20 kişilik bir uluslararası jürinin değerlendirmesine sunulacak.

Kaynak