“Doğanın iyiliği ve canlılığı seninle” cümlesiyle doğal kaynak suyunu tüketicisiyle buluşturan Erikli, sosyal medyada yeni bir iletişim dili benimsedi.

Dijitalleşme ve sosyal platformların hayatımıza günden güne daha çok dahil olması tüketici alışkanlıklarını ve tüketicilerin markadan beklentilerini de etkilemeye başladı. Mobil teknolojilerin tüketiciye bu etkisi sonucunda markaların hedef kitleleri iyi ürünün yanında markalardan iyi servis almak, markanın tüketicisini dinlemesini ve sosyal medyada anında cevap alabilmeyi talep ediyor. Markaların robotik ve tek yönlü iletişiminden hoşlanmayan tüketici, kendisiyle diyaloğa girilmesini ve markanın onlara değer verdiğini hissetmek istiyor.

                         

Erikli, bu çıkarımdan hareketle tüketicisiyle var olan güçlü bağını sosyal medyada da pekiştirmek amacıyla yeni bir iletişim dili benimsedi ve sosyal medyada marka hakkında konuşan herkes ile iletişime geçebilmek için yeni bir çalışma başlattı.

Erikli Marka Müdürü Gözde Akyıldız, Kullandıkları samimi dil-hızlı iletişim biçimiyle “tüketici dostu marka” algısını güçlendirmeyi, tüketicileriyle “onlardan biri” gibi sohbet etmeyi ve böylece etkileşimi artırmayı amaçladıklarını ifade ediyor. İletişim dilini değiştirmelerinin ardından bir hafta gibi çok kısa bir süre içerisinde sosyal medya sayfalarından gelen içerik sayısının tüm bir yıl boyunca gelen içerik sayısının 4 katına çıktığını  paylaşan Akyıldız, tüketiciyi merkeze almanın ve mecraya uygun dil kullanımının önemini bir kez daha görmüş olduklarını belirtiyor.

                                  

Kaynak için tıklayın